Tina Nijkamp over accent prinses Alexia: ‘Wel heel erg high-class’

Tina Nijkamp, mediadeskundige en royaltykenner, vindt dat prinses Alexia wel heel erg ‘high-class’ overkomt tijdens haar optredens op televisie. “Zij heeft echt een accent.”

Tina Nijkamp en prinses Alexia © RTL

Prinses Alexia maakt de tongen flink los met haar mediaverschijningen. Ze krijgt flink wat kritiek over zich heen omdat ze zich arrogant zou gedragen. Van de week was ze onderdeel van het Oranje-fotomomentje en het valt tv-autoriteit Tina Nijkamp op dat ze een heel ander accent heeft dan de andere leden van de koninklijke familie.

High-class

Renze Klamer vraagt in zijn talkshow naar de mening van Tina. “Het zijn toch ook heerlijke types, vind je niet, Tina? Je bent koningshuiskenner wel.”

Tina: “Ja, nou ja, ik volg het wel op de voet inderdaad en ze zijn wel, zoals mijn kinderen zouden zeggen, heel HC, hè, zoals dat dan heet tegenwoordig.”

Heel HC

HC? Wat is dat? “High-class”, legt Tina uit. “Ze zijn wel van: Costa Brava?! Nee, dat kennen ze niet. Blanes en Lloret de Mar, daar hoeven we ze niet tegen te komen. Dat vond ik wel opvallend.”

Renze: “Het accent is ook wel… Alexia heeft dat met name, dat accent, bij Amalia is dat iets minder.”

Tina: “Ja, vooral Alexia praat heel erg HC dan wel. En Amalia iets minder. Maar ze hebben natuurlijk wel die rollende r, die je in Den Haag hoort.”

Strandtent

Medegast Jack Spijkerman merkt op dat de prinsesjes volgens hem redelijk nuchter zijn. “Die Amalia heeft wel in een strandtent gewerkt in Scheveningen.”

Tina: “Nee, het zijn hartstikke leuke meiden, natuurlijk. Je moet er ook maar voor zo’n microfoon staan. Dat vond ik wel opvallend wat ze zeiden. Dat ze er wel heel veel moeite mee hebben, met dat leven. Daar stonden ze uitgebreid bij stil. Dat begrijp ik ook wel.”

‘Ach, Amalia’

Tina leeft soms echt mee met de prinsesjes. “Ik zit ook soms te kijken en dan denk ik: ach, Amalia, en dan heb ik een beetje medelijden. Die wil eigenlijk een ander leven.”

Renze: “Je zal maar 18, 19 of 20 zijn. Dat zijn toch helemaal niet de jaren dat je voor een camera wil staan om uitleg te geven over je leven?”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen