Na tv-ruzie: Douwe Bob verwijdert berichtje aan Dyantha Brooks

Douwe Bob heeft na hun fikse tv-ruzie een aantal keer een berichtje opgesteld aan Dyantha Brooks, maar die ook weer verwijderd. “Uiteindelijk kreeg ik een bericht van zijn management.”

Douwe Bob en Dyantha Brooks © SBS

Het was spannende televisie in de herfst: Douwe Bob werd tijdens een live-interview in Shownieuws flink op zijn plek gezet door presentatrice Dyantha Brooks. Het is gebruikelijk om een live-verbinding even te testen buiten het zicht van de kijker om, maar de zanger weigerde op een onaardige manier om vijf minuutjes van tevoren even te repeteren.

‘Ga lekker terug!’

Douwe koos ervoor om Dyantha op een heel lelijke toe te bijten dat ze slechts enkele seconden voor het live-interview weer tegen hem mocht praten: “En jij gaat pas vanaf tien seconde weer praten!”

De presentatrice besloot om hem daar, toen het interview plaatsvond, mee te confronteren. Daarop gaf de zanger aan dat Shownieuws ‘niet de eerste op mijn lijstje is’. Dyantha kapte de boel toen af: “Nou, Douwe, dan zou ik zeggen: ga lekker terug naar die mensen die achter jou staan te wachten en dan wens ik je nog heel veel plezier vanavond.”

Berichtje gestuurd

Het heeft Douwe veel gedoe opgeleverd. Een maand later kwam de aap uit de mouw: hij bleek zwaar verslaafd. Hoe kijkt Dyantha erop terug? “Ik heb een berichtje gestuurd in zijn DM en toen was het steeds: typen, verwijderen, typen, verwijderen. En toen uiteindelijk kreeg ik een heel lang bericht vanuit zijn management. Ja…”, zegt ze.

Gastvrouw Hélène Hendriks daarop in De Oranjezomer: “Ja, sorry, ik snap er helemaal niks van: pak gewoon die telefoon, Douwe Bob, bel jou op.”

Voortreffelijk

Dyantha is het daarmee eens. “Dat dacht ik ook! Ik denk: ik stuur even een berichtje, dan praten we erover en dan gaan we weer door.”

Jack van Gelder: “Ik vind dat zij het voortreffelijk deed.”

Hélène: “Ja, ik vind het nog netjes!”

Dyantha: “Maar niet iedereen was het hiermee eens hoor. Er waren ook best wel veel mensen die zeiden: ja, je bent presentatrice, dan moet je niet zo jezelf laten kennen.”

Woordenwisseling

Eerder legde Dyantha op NPO Radio 1 al uit waarom die repetitie nodig was. “We moeten in de break een live-verbinding altijd even testen. Hij stond op locatie, in Tivoli. Vrij druk, dus dan moeten we altijd kijken van: is het wel fijn om naar te luisteren als kijker? Dat wilden wij anderhalve minuut van tevoren even doen, dat wilde Douwe niet.”

“Daar ontstond een soort van woordenwisseling. Ik dacht: we gaan nu niet ineens mooi weer spelen op een moment dat we wél live zijn. Douwe Bob deelde mee van: ‘Ik heb nog anderhalve minuut, je mag pas over anderhalve minuut tegen mij praten’, en toen was hij weg.”

Boze Mick

Zelf werkt Dyantha natuurlijk ook aan zoiets mee als het nodig is, geeft ze aan. “We geven hem een podium om zijn fans nog even te laten zien hoe goed hij is en hoe leuk, daar moet je respect voor hebben.”

Wat vond haar vriend Mick de Vlieger ervan? “O ja, wij zijn wat dat betreft echt een team. Die wilde Douwe bijna nog opbellen, van: hoe durf je zo respectloos met haar om te gaan? Die staat altijd achter mij.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen