Tim Hofman geeft blunder toe: ‘Angela de Jong had gewoon gelijk’

Tim Hofman, inmiddels de grootste ster van BnnVara, geeft toe dat Angela de Jong he-le-maal gelijk had over zijn Op1-blunder van vier jaar geleden. “Ik ben niet wars van kritiek.”

Tim Hofman en Angela de Jong © NPO

Over een paar maanden weet niemand meer wat Op1 überhaupt was, maar in deze finaleweek van de talkshow wordt er her en der teruggeblikt op wat het programma ons allemaal heeft gebracht. Zo zijn er bijvoorbeeld ongelooflijk veel presentatoren uitgetest aan de kop van de tafel, waaronder Tim Hofman, die normaal gesproken vooral op YouTube zit.

‘Angela had gelijk’

Tim is niet bepaald in de smaak gevallen als Op1-presentator. Hoe blikt hij daar op terug? “Ik ben niet wars van kritiek, hè. Als mensen tegen mij zeggen: je moet misschien even je bek houden, dan kan ik daar wel in meegaan. Zo schreef Angela de Jong in 2020, nadat ik Op1 had gepresenteerd: dat had-ie niet moeten doen”, zegt hij in het AD.

Eigenlijk had Angela toen gewoon hartstikke gelijk, aldus Tim. “Ja. Toen dacht ik al vrij snel: daar heeft ze gelijk in. Maar het is natuurlijk ook weer niet zo dat ik na elke kroegpraataflevering waarin ze weer eens iets van me vinden even heel erg ga reflecteren op mezelf. Ik schift het wel.”

Messiascomplex

Waar Tim minder goed tegen kan, is als mensen hem verwijten een messiascomplex te hebben. Marc-Marie Huijbregts deed dat bijvoorbeeld en daar stoorde Tim zich aan. “Ja, omdat dat voor iets groters staat.”

“Je hebt opiniemakers die verschilligheid wegzetten als een soort morele verhevenheid, of als iets slechts, of een messiascomplex. Maar verschilligheid is eigenlijk heel goed, als je maatschappelijke problemen wil oplossen.”

Op plek zetten

Tim noemt in zijn boek ook Marcel van Roosmalen en zijn ‘onverschilligheidsbrigade’. Wil hij daarmee zo’n BN’er even goed terugpakken en op zijn plek zetten?

“Nee”, lacht hij. “Als ik over iedereen zou schrijven die mij te kakken heeft gezet, dan zou het een veel dikker boek zijn.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hoe ziet u Tim Hofman liever op televisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen