Ali B-knuffelaar Natacha Harlequin tijdelijk toch niet in Shownieuws

Natacha Harlequin, die plotseling betaald krijgt om verkapt pr-werk te doen voor Ali B, mag volgende week toch niet aan de desk van Shownieuws verschijnen. “Dat is afgesproken.”

Natacha Harlequin en Ali B © NPO, RTL

Het is normaal gesproken een absolute no go voor een journalistiek programma: een onderwerp laten becommentariëren door iemand die er een persoonlijk of financieel belang bij heeft. Nou is Shownieuws daar niet vies van, maar om Natacha Harlequin voortaan nog aan de desk te zetten als het over Ali B gaat gaat wel héél ver…

Stoel kopen

Natacha is plotseling ingehuurd als media-advocaat van Ali en het lijkt erop dat hij heel goed betaalt, want de superlatieven waren gisterenavond niet van de lucht toen ze aan de desk zat bij de showrubriek. Ze stelde zich dermate triomfantelijk op dat het gewoon plaatsvervangend pijnlijk was voor de vermeende slachtoffers van de rapper.

AD-opiniediva Angela de Jong heeft een vernietigende column geschreven over Natacha’s pr-verhaal. Ze deelt daarin ook forse kritiek uit op de hoofdredactie van Shownieuws, die het opzichtig toestaat dat zo’n controversiële BN’er als Ali B indirect een stoel koopt aan de desk van de showrubriek.

‘Zou raar zijn’

Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds lijkt deze journalistieke keuze doodnormaal te vinden en verdedigt de gang van zaken. “Het zou raar zijn als wij de enige rubriek waren die niet met de advocaat van Ali B zou praten. Je moet het alleen wel even duiden: zij is de advocaat van Ali B, praat namens Ali B en volgende week zal ze dat in hoge mate doen.”

Dan vindt namelijk de rechtszaak tegen Ali plaats en zal Natacha hem begeleiden. “Niet als een soort woordvoerder van Ali, want dat schijnt hij zelf te willen doen, en ook niet in de strafzaak, maar zij is in elk geval toegevoegd aan het team van advocaten en we zullen niet nalaten dat te blijven benadrukken”, zegt hij in zijn podcast Strikt Privé.

Onduidelijk

Collega Jordi Versteegden, verslaggever van De Telegraaf, vindt het journalistiek gezien wél twijfelachtig en vraagt: “Vind je het dan verstandig dat zij ook aan de desk zit of moet ze – en dan gooi ik mijn eigen mening er maar even in – misschien eerder op locatie geïnterviewd worden, zodat jullie er aan de desk over door kunnen?”

Evert zegt daarop dat er nog geen duidelijkheid is over Natacha’s aanwezigheid in de show: “Ja, daar ga ik niet over. Dat is een beslissing van de hoofdredactie van Shownieuws. Die hebben er gisteren voor gekozen om in elk geval bekend te maken dat zij dat ging doen en haar de eerste keer te laten zitten. Hoe dat volgende week gaat, dat horen we nog wel.”

Update 19.20 uur

Talpa laat aan RTL Boulevard weten dat Natacha niet in uitzendingen zal verschijnen die over Ali B gaan. “Dit om de onafhankelijkheid en integriteit te waarborgen. We doen in die uitzendingen een beroep op andere experts.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Natacha Harlequin op de dag van de Ali B-zaak uitnodigen in studio of op locatie interviewen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen