René van der Gijp slaat VI alwéér over: ‘Laat die klootzakken maar’

René van der Gijp zal voor de tweede keer in korte tijd een uitzending van Vandaag Inside Oranje overslaan. Daar is kritiek op, maar, zo zegt Johan Derksen: “Laat die klootzakken maar!”

René van der Gijp © SBS

Het zal even wennen geweest zijn voor de vaste kijkers van Vandaag Inside: zij moesten het gisterenavond zónder René van der Gijp doen. Hij had namelijk vrij genomen vanwege de 23ste verjaardag van zijn zoon Nicky. Heel erg vreemd, vindt Privé-sterjournalist Jan Uriot. “Nou, ik vind dat heel raar. Ik bedoel: zijn collegaatje Wilfred Genee is ook jarig.”

Nóg een keer

Jan zal nu al helemáál gaan steigeren, want Wilfred Genee onthult in de show dat René volgende week opnieuw afwezig is. “De zoon van René is jarig, Nicky, en daarom is René vanavond niet aanwezig. Volgende week is hij er trouwens nog een keertje niet, dan weten we dat alvast, want dan gaat hij afstuderen en is René er ook niet. Dus vandaar.”

Helemaal prima, vindt Johan Derksen het. “Toen René zijn ex-vriendin overleed, kreeg René plotseling zijn zoon, die moest hij nemen. Daar hebben wij ons best een beetje zorgen over gemaakt, want René leefde als een vrijgezel en dat heeft hij fantastisch opgepakt. Dat heeft hij echt fantastisch en serieus opgepakt. Het is een heel ander mens geworden.”

Bemoeials

Wilfred heeft geen moeite met René’s snipperdag. “Ja, daarom. Ik kan me dus heel goed voorstellen dat hij dan nu even bij Nicky wil zijn.”

Tafelgast Rutger Castricum: “Er wordt ook wel echt moeilijk over gedaan, hè, dat je dan bij je zoon bent.”

Johan: “Ja, maar waar bemoeien de mensen zich mee?”

Rutger: “Ja, dat denk ik ook, ja.”

Flapdrol

Johan begrijpt niet waarom zo’n Jan Uriot daar een mening over heeft. “Wij vinden het heel sociaal. Zoiets zou hij vroeger nooit doen. Heel erg goed wat hij doet. En dan is er een of andere flapdrol van een roddelblad en die heeft er dan weer een mening over in een podcast, weet je wel. Die podcasts zijn ook een verschrikking, hè?”

Wilfred: “Niet de minste, hè, Jan Uriot. Jan Uriot.”

Klootzakken

Johan heeft geen boodschap aan Jan Uriot. “Al die klootzakken die maar meningen spuien. Laat dat aan vakmensen over!”

Tafelgast Job Knoester: “Is dat die man die altijd onder de zonnebank ligt?”

Wilfred: “Die heeft een zonnebank in zijn auto.”

Johan: “Die ken ik niet. Wat doet die man?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie steunt u als het gaat om de afwezigheid van René van der Gijp?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen