René van der Gijp vanavond níet in VI Oranje: wat is de reden?

René van der Gijp verschijnt vanavond voor het eerst dit EK Voetbal níet aan tafel bij de kijkcijferhit Vandaag Inside Oranje. Hij zal worden vervangen door Rutger Castricum.

René van der Gijp © SBS

Het gebeurt héél zelden dat Wilfred Genee, Johan Derksen of René van der Gijp verstek laten gaan bij Vandaag Inside, maar vanavond is één van die zeldzame keren. René zal namelijk niet aanschuiven in de talkshow omdat hij een belangrijke familiegebeurtenis te vieren heeft. Het werd gisterenavond aangekondigd in de talkshow.

Dagje vrij

Wilfred benoemt het in de show. “Morgen jij een dagje vrij, even lekker relaxen?”

René vertelt daarop dat zijn zoon Nicky jarig is en 23 wordt: “Morgen is die kleine jarig, dat ga ik vieren met hem.”

Rutger Castricum is geregeld als vervanger, aldus Wilfred. “Dan zit Rutger hier. We gaan er morgen keihard tegenaan.”

Zoon Nicky

Nicky vertelde een tijdje terug in de Story dat hij een erg goede band heeft met zijn vader René. “Het overlijden van mijn moeder heeft onze band wel veranderd. We zijn veel closer geworden. Voor hem is er veel veranderd, maar voor mij ook.”

Wat hij zo leuk vindt aan zijn vader? “Hij is geen typische vader die zegt: ‘Je moet dit of dat doen of ga even huiswerk maken.’ Nee, we zijn beste vrienden. Fantastisch. We hebben het vaak over mijn moeder. Bijna dagelijks, dat zijn leuke en mooie herinneringen. Ik denk dat mijn moeder erg trots op me was geweest.”

Genuanceerder

Lijkt Nicky op zijn vader? “Ik lijk op mijn vader, maar er zijn zeker ook verschillen. Ik denk dat ik een stuk genuanceerder en rustiger ben. In zijn humor heeft hij minder een rem. Ik denk dat ik misschien iets meer nadenk over wat ik zeg”, zegt hij tegen 078 Magazine.

“We zijn even voetbalgek en kijken niet vanuit diepe analyses of statistieken maar als liefhebber. Ik heb me nooit gespiegeld aan mijn vader. Ik doe zelf wat ik leuk vind, hij heeft me nooit gepusht en me mijn gang laten gaan.”

Ruzie

Hebben ze ook wel eens ruzie met elkaar? “Eén keer ben ik echt boos op hem geworden”, zegt Nicky in Hand in Hand Magazine. “Dat was in het kampioensjaar (van Feyenoord, waar hij fan van is, red.).”

“In de uitwedstrijden tegen PEC Zwolle stonden we al na een kwartier met 2-0 achter en ik dacht echt dat we de titel zouden verspelen die dag. Hij lag echt vijf minuten in de slappe lach en ik werd echt gek. Hij bleef maar doorgaan, dus toen ben ik wel boos geworden.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen