Patty Brard: ‘SBS 6 had nieuwe contract al naar me toe gemaild’

Patty Brard stelt dat haar keuze om weg te gaan bij Shownieuws echt haar eigen keuze was. Ze had haar nieuwe contract al in haar mailbox zitten, zegt ze. “Maar ik wilde dat niet.”

Patty Brard © SBS

Het was echt heel vreemd: zonder afscheid te nemen van haar kijkers vertrok Patty Brard begin dit jaar opeens bij Shownieuws. “Ik wil vooral eigenlijk leuke dingen doen en dingen waar ik energie van krijg”, zei de televisiediva. En kennelijk valt haar werk voor de showrubriek daar niet onder, grapte oud-collega William Rutten.

Patty uit balans

Mediacriticus Victor Vlam stelt dat er een geldruzie ten grondslag ligt aan het vertrek van Patty. “Wat is namelijk het geval? Patty wil meer geld hebben voor haar optredens bij Shownieuws en tot dusverre heeft John de Mol daar nee tegen gezegd”, zei hij eerder.

Of dat klopt maakt Patty niet duidelijk, maar wel laat ze nu aan Story weten dat SBS 6 in elk geval wel met háár verder wilde. De reden dat ze niet bijtekende is naar eigen zeggen haar eigen serie op Videoland. “Na die serie was het allemaal heel erg veel, daar raakte ik van uit balans.”

Bushokjes

Het was allemaal heel heftig, aldus Patty. “Ik vond het echt veel. Ik zag alle covers op mijn beeldscherm voorbijkomen en alle posters op bushokjes met daarop mijn naam, dat ik dacht: wauw, ik kan me niet omdraaien of ik zie mijn eigen naam.”

De tv-diva kon er niet mee omgaan. “Op een gegeven moment keek ik op Ibiza bij een bushokje en dacht ik: wat gek, waarom staat mijn naam hier niet op? Toen zei ik tegen mezelf: Patty, je begint gek te worden.”

Heel groot ding

Shownieuws kon ze er echt niet bij hebben. “Toen moest ik ook nog avonden bij Shownieuws werken en liep mijn contract daar in maart af, waarna ik zei: We gaan dat gewoon niet verlengen. Daar is weer een heel groot ding van gemaakt.”

Ah, Patty vertrekt stilletjes bij Shownieuws en maakt haar vertrek vervolgens bekend bij concurrent RTL Boulevard, en dan zijn het de média die er iets achter zoeken. Maar goed, het was dus in elk geval haar eigen keuze. “Ik had via de mail al een contractverlenging binnen, maar ik wilde dat niet, en er een paar maanden tussenuit.”

Hoe het voelt

Patty wilde even aarden op Ibiza. “Ik wilde eens kijken hoe het voelt om weer gewoon Patty te zijn. Nou, dat voelt eigenlijk wel lekker.”

Eigenlijk wilde ze daar maandenlang blijven, maar ze is toch al enkele keren teruggekeerd. “Waaronder voor een uitvaart, en dan merk je toch dat je leven in Nederland ligt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen