Olcay Gulsen haalt op tv keihard uit naar PVV: ‘Heel erg fascistisch’

Olcay Gulsen heeft zich aan tafel bij kijkcijferhit Vandaag Inside uitermate kritisch uitgelaten over de PVV en de beoogd ministers die de partij naar voren schuift. “Fascistisch.”

Olcay Gulsen en Geert Wilders © SBS

Het vertrouwen van Olcay Gulsen in het nieuwe rechtse kabinet is heel erg klein, met name door de beoogd ministers die de PVV naar voren schuift. De bewindslieden die Geert Wilders voor ogen heeft zijn ongeschikt en ongeloofwaardig, zegt ze aan tafel bij Vandaag Inside. Gewaagde uitspraken, want dat levert haar weer veel drek op op social media.

NSB-pinnetje

Als het in VI over de Amerikaanse politiek gaat, merkt Olcay op: “We mogen echt niet meer lachen om Amerikaanse praktijken, vind ik. Je schaamt je toch ondertussen voor Nederland?”

Ze wijst naar Reinette Klever, de beoogd minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingshulp namens de PVV. “Had ze wel haar NSB-pinnetje op? (…) Het is gewoon fascistisch. De AIVD heeft toch ook gewoon gezegd dat zij een extreemrechtse persoon is?”

Drammers

Het is een ongeloofwaardig zooitje, vindt Olcay. “Ik vind het wel jammer dat ze allemaal dezelfde zin meekrijgen, waarschijnlijk van Wilders, namelijk dat ze er nu voor elke Nederlander zijn. Dat is toch makkelijk? Dan kun je van alles doen in je leven, je draait je om en zegt: ‘Nee, vanaf nu is het mijn ambt en zal ik er voor iedere Nederlander zijn.’”

“Dat voel je toch niet zo? Dat is net als met die voorzitter die naar Keti Koti wil op 1 juli (Martin Bosma, red.), terwijl hij iedereen in dat hele racismedebat en over de slavernij allemaal drammers vond.”

Verdrietig

Olcay steunt de organisatie van Keti Koti. “Je snapt toch ook wel dat als iedereen beledigd en verdrietig is dat zo’n vent dan een krans gaat leggen terwijl hij er helemaal niks van meent?”

Johan Derksen: “Ik heb die eerder gedane uitspraken gezien en daar ben ik het honderd procent mee eens.”

Olcay: “Daar gaat het toch niet om? Als jij een hele groep mensen neerzet als drammers en dit is een feestdag over de afschaffing van de slavernij en jij vindt dat allemaal onzin dat slavernijverleden, dan vind ik dat je daar geen krans moet neerleggen. Dan moet je gewoon thuisblijven.”

Fascistische dingen

Olcay is echt PVV-moe. “Dat vind ik met al deze PVV-mensen. Ze roepen de meest verschrikkelijke, fascistische dingen en daarna zeggen ze: ‘Ja, nu ben ik minister en nu ben ik van elke Nederlander.’ Nu hou ik op, want ik word een beetje zuur.”

Johan: “Ik hou wel van meningen, maar zoals jij je dus ergert aan PVV-mensen, erger ik me aan die meneer van Volt, aan die mevrouw van GroenLinks en aan iedereen van de Partij voor de Dieren.”

‘Vreselijke mensen’

Olcay vindt het raar dat partijen als NSC en VVD gewoon wegkijken. Ze verschuilen zich achter het hoofdlijnenakkoord. “Maar je zet daar de meest verschrikkelijke mensen neer!

René van der Gijp: “Wat zij zegt ben ik het wel mee eens hoor. Zo’n Yesilgöz, mevrouwtje BBB en Omtzigt hadden ook best tegen Wilders kunnen zeggen: ‘Hier hebben we geen trek in. Waar je nou mee komt, dat gaat niet werken.’”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u net als Olcay Gulsen dat Martin Bosma zich zélf terug moet trekken als kranslegger?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen