‘Eva Jinek haatte het om interviews te geven aan RTL Boulevard’

Eva Jinek had er in haar jaren bij RTL 4 een behoorlijke hekel aan om huisrubriek RTL Boulevard te woord te staan, stelt Rob Goossens. “Ze deed dat echt met enorme tegenzin.”

Rob Goossens en Eva Jinek © RTL

Het is voor Eva Jinek altijd lastig geweest: kritiek vanuit de showmedia. De presentatrice wil het liever allemaal niet horen; toen ze onder vuur lag in Vandaag Inside heeft ze letterlijk een keer de hele nacht wakker gelegen. En in januari 2021, ruim drie jaar geleden, heeft ze ook een keer verschrikkelijk hard uitgehaald naar RTL Boulevard.

Broddelwerk

Eva riep dat twee prominenten van dat programma, Bridget Maasland en Rob Goossens, ‘broddelwerk‘ afleveren. Ze was boos om een zwangerschapsroddel. “Ik kon niet geloven wat ik zag. Dat een ongeïnformeerd iemand (Rob Goossens, red.) in een roddelprogramma als RTL Boulevard zoiets maar gewoon kan roepen – het zou je baan zijn.”

Nou, shots fired. Eva was écht boos, maar tegelijkertijd blijft RTL Boulevard veruit het belangrijkste showmedium van Nederland, dus je kunt er toch niet echt omheen. Daarna heeft ze de showrubriek ook gewoon te woord gestaan, maar van harte ging het allemaal niet, vertelt Rob in de podcast De Communicado’s.

Revanche

Het zou zomaar kunnen dat Eva op het punt staat om genadeloos revanche te nemen, want in september begint haar nieuwe talkshow op NPO 1 en die zal deels tegenover Boulevard komen te staan. Het kan niet anders dan dat de showrubriek daar last van krijgt, omdat Eva naar verwachting beter bekeken zal worden dan haar voorgangers.

Rob houdt daar serieus rekening mee. “Ik denk dat we wel meer last van haar kunnen gaan hebben dan wat er de afgelopen jaren heeft gestaan.”

Down the drain

“En tegelijkertijd”, vervolgt Rob. “Als je ziet hoe goed we nu stand houden ten opzichte van de voetbalwedstrijden die op hetzelfde tijdstip worden uitgezonden en die standaard anderhalf tot twee miljoen kijkers trekken, dan denk ik dat je daar wel uit kunt opmaken dat wij een trouw eigen publiek hebben en dat we echt niet down the drain gaan.”

Eva zou ook de populaire maandelijkse media-uitzending van DWDD nieuw leven in kunnen blazen. “Ik denk dus dat zij dat eigenlijk niet kan.”

‘Geen Boulevard aub!’

Waarom zou zo’n mediaspecial niet kunnen volgens Rob? “Eva haat het als het over haar gaat en het zou heel raar zijn als ze het dan over al haar vakgenoten gaat hebben, terwijl ze… Dat hebben we gewoon gemerkt… Zelfs in de jaren dat ze in dienst was bij RTL, de interviews met Boulevard deed ze met grootst mogelijke tegenzin.”

Dat merkte je niet aan de items, geeft Rob toe. “Ze is professioneel genoeg om het te laten voorkomen alsof ze het allemaal wel leuk vindt. Maar ja, het zou dan heel raar zijn als zij dan wel dus de media-onderwerpen gaat doen.”

Hypocriet

Toch zal ook Eva weten dat die mediaspecial van DWDD een hit was. “Ja, tegelijkertijd: Hilversum is er hypocriet genoeg voor om gewoon zometeen elke laatste vrijdag van de maand het traditionele mediapanel van De Wereld Draait Door ineens in de Jinek-uitzending terug te zien.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eva Jinek haatte RTL Boulevard. Begrijpelijk of aanstellerij?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen