Douwe Bob pissig na vraag over monogamie: ‘Dit is vieze vraag!’

Douwe Bob reageert behoorlijk pissig als een interviewster van het tijdschrift Beau Monde hem een vraag stelt over monogamie. “Ik vind dit een vieze vraag”, werpt de zanger tegen.

Douwe Bob © NPO

Er zijn weinig mensen die zó’n rock-and-roll-imago hebben als Douwe Bob en dat komt vooral omdat hij bij heel veel vrouwen heel veel kinderen heeft verwekt. Tegenwoordig zegt hij een braaf huisvaderleven te leiden in Abcoude, maar is dat allemaal wel zo? Of heeft hij nog steeds een rafelrandje? Het tijdschrift Beau Monde wil het van hem weten.

Vieze vraag

Een journaliste van het maandblad vraagt het Douwe op de man af, en helemaal uit het niets, namelijk na een vraag over zijn muzikale carrière. “Ben je monogaam?”

Douwe schrikt ervan en blijkt not amused. “Ik vind dit een vieze vraag. Omdat het impliceert dat het niet goed is als je niet monogaam bent. Er zit een cultureel oordeel in dat is opgelegd door hoe wij als maatschappij en vanuit de kerk denken.”

Monogamie

Mag de Beau Monde hier dan niet naar vragen? “De vraag zou moeten zijn: geloof jij in monogamie? Dan is mijn antwoord: ja. Ik geloof in liefde en ben op dit moment monogaam. Maar ik ken ook stellen die net zoveel van elkaar houden en ervoor kiezen om niet monogaam te zijn.”

Douwe is naar eigen zeggen erg gelukkig met zijn leven en op zichzelf. Waar hij het meest trots op is? “Dat ik eergisteravond op een terras in Barcelona zat met een 0.0-biertje voor mijn neus. Daar ben ik trots op, dat ik ben afgekickt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wanneer denkt u dat Douwe Bob weer op een juicekanaal belandt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen