Ali B-zaak ontploft: ‘Advocaat Taghi intimideerde Ellen ten Damme’

De advocaat van Ellen ten Damme is gebeld door de advocaat van topcrimineel Ridouan Taghi. “Het zou volgens hem beter zijn als haar verklaring over Ali B van tafel zou gaan.”

Ellen ten Damme en Ali B © AvroTros

Er zou volgens Natacha Harlequin een bom ontploffen tijdens het Ali B-proces. Nou, die is vandaag inderdaad ontploft, maar niet ten faveure van de rapper. Ruth Jager, de advocaat van Ellen ten Damme, stelt dat de rapper merkwaardige wegen heeft bewandeld in een poging om de hele misbruikzaak onder het tapijt te schuiven.

Macht en aandacht

Ruth haalt in de rechtbank eerst uit naar Ali’s nieuwe media-advocaat Natacha Harlequin, die Shownieuws misbruikte om zijn straatje schoon te geven. Dan vertelt ze: “Meester Harlequin was niet de enige collega die zich liet verleiden door macht, door bekendheid en door aandacht.”

“De druk die op slachtoffers werd gelegd door de verdediging steeg in de afgelopen weken naar een hoogtepunt en niet alleen door de oproer in de media. In de spreekrechtverklaring van Naomi kwam al aan de orde dat ze geld geboden heeft gekregen en enorm onder druk werd gezet om haar verklaring in te trekken.”

Belletje van Ruperti

Maar dat blijkt niet het enige, vertelt de advocate van Ellen. “Voor de zaak van Ellen geldt, nadat we al eerder verschillende verzoeken van mediation van meester Swier (de advocaat van Ali, red.) hadden ontvangen en hadden afgewezen, dat mij zeer recent nog een verzoek van een andere advocaat bereikte.”

Door wie? Ruth: “Ik werd dus kort geleden, namens Ali, gebeld door collega meester Ruperti, ook wel bekend als de advocaat van Ridouan Taghi, ’s lands meest bekende en gewelddadige crimineel. Meester Ruperti liet mij weten dat hij via-via, wie kon hij niet zeggen, in contact was gekomen met Ali.”

Nare dingen

Wat zei Michael Ruperti nog meer? “Hij had Ali gesproken en hij wist mij te vertellen dat Ali een heel stevige zaak had. De voorbereidingen voor de zitting waren in volle gang en naar verwachting zouden er de nodige nare dingen over Ellen ten Damme naar buiten worden gebracht. Als dat bekend zou worden, zou Ellen daar niet blij van worden.”

En haar management al helemaal niet, klonk het volgens Ruth. “Het was beter voor Ellen om te voorkomen dat al die narigheid op straat zou komen te liggen. Ruperti stelde voor om de manager van Ellen in contact te brengen met Ali. Het zou volgen Ali en Ruperti voor iedereen de beste oplossing zou zijn als de verklaringen van Ellen van tafel zouden gaan.”

Dreigende berichten

Het klinkt erg intimiderend, meent Ruth. “U hoorde al in het spreekrecht van Ellen dat ze vreest voor de gevolgen van de verklaringen die ze aflegt als getuige. Ze maakt zich zorgen over waartoe mensen in staat zijn. Ze ontvangt geregeld dreigende berichten die verband houden met deze zaak. Bedreigingen die de laatste dagen enorm zijn toegenomen.”

“Hoe moet in dat licht dit telefoontje geduid worden? Voor ons is duidelijk dat deze verdachte zelf zijn bekendheid, zijn aanzien en macht misbruikt en gebruikt op ieder moment dat het hem zelf van pas komt en dat hij daarbij grenzen over gaat en mensen schade toebrengt, dat doet er blijkbaar niet toe. Hij lijkt het zelfs niet eens in de gaten te hebben.”

Wat zegt Bart?

Wat zegt Ali’s advocaat Bart Swier hiervan? Rechtbankverslaggever Chris Klomp op X: “Sprak even met raadsman Bart Swier buiten. Als hij het verhaal van Ruperti had geweten én als Ali B. daar een sturende rol in had gespeeld, dan zou hij de verdediging neer hebben gelegd.”

Ruperti ontkent het gesprek niet, maar zegt in een verklaring: “In het gesprek heb ik me zeker niet dreigend of intimiderend geuit. De weergave van Ruth Jager ter zitting verbaast mij ten zeerste. Ik kan ook aantonen dat het niet klopt. Iedereen die mij kent weet dat ik niet zo praat.”

Ali wil verder

Ali wil ondertussen gewoon weer vrolijk zijn werk als BN’er oppakken:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het ranzig als Ali B dit soort middelen gebruikt om zaken onder het tapijt te schuiven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen