Johnny de Mol laat zich uit over Ali B-zaak: ‘Ook hij heeft kinderen’

Johnny de Mol vindt dat we met z’n allen niet moeten vergeten dat Ali B ook kinderen thuis heeft zitten. “Even los van dat als het waar is, dat het voor de slachtoffers ook vreselijk is.”

Ali B en Johnny de Mol © SBS

Het is op dit moment Ali B die als misdragende BN’er volop in de belangstelling staat, maar ook Johnny de Mol heeft een tijdje zo’n publicitair drama meegemaakt. De aangifte van mishandeling en poging tot doodslag die zijn ex-partner Shima Kaes tegen hem deed werd in 2022 geseponeerd. Hoe kijkt hij nu naar de situatie waarin zijn BN’er-collega zich verkeert?

Buikpijn

Hélène Hendriks vraagt het aan Johnny in haar talkshow De Oranjezomer. “Johnny, jij hebt die druk destijds ook ervaren, weliswaar op een andere manier, want het is bij jou niet tot een zaak gekomen. Het is helemaal klaar, maar wat doet dat met een mens?”

Johnny daarop: “Ehm, ja, dit is… Hier krijg je gewoon buikpijn van. Voor beide partijen, want hoe dit ook afloopt: dit kent geen winnaars. Dit is niet een wedstrijd op die manier, dus dit is louter verliezers.”

Heel lastig

Hélène vraagt door. “Maar wat doet dat mentaal met je?”

Johnny: “Ehmm, ja dat is gewoon heel lastig. In mijn geval word je ergens op aangevallen waar je je hele leven al voor staat. Ik werkte met mensen uit blijf-van-mijn-lijf-huizen. Als je daarop wordt aangevallen, dat raakt je heel diep.”

Hélène: “Heel even kort uitleggen: jouw ex had je ergens van beschuldigd en dat is uiteindelijk helemaal geseponeerd of hoe zeg je dat? Ja, geseponeerd.”

‘Hij heeft kids’

Johnny wil er duidelijk niet meer te veel op terugblikken. “Ja, het begon ooit met een brief die wij kregen dat we geld moesten betalen, dus je zou ook kunnen zeggen dat ik het slachtoffer was van afdreiging. Maar het heeft gewoon een heel lange nasleep en dat zie je nu ook met Ali. Dat duurt gewoon ontzettend lang, dus dit kent geen winnaars.”

“Dit kent louter verliezers. Het is heel pijnlijk. Ali heeft ook kinderen, even los van als het waar is dat het natuurlijk voor de slachtoffers ook vreselijk is. Dat moet je er dan altijd wel bij zeggen. We weten het ook niet, hè? Het zijn wel meerdere aantijgingen. Ik weet niet of het goed doet om erover te praten voordat er echt een oordeel is.”

Aan de bel

John de Mol, de vader van Johnny, speelt als oud-producent van The Voice ook een rol in dit hele drama. Hij kreeg van de week nog een sneer van Angela de Jong, die aan tafel zat bij Op1. “Er is een paar jaar voor die BOOS-uitzending bij John de Mol aan de bel getrokken over het gedrag van zijn zwager achter de schermen, Jeroen Rietbergen.”

Er zou veel ellende zijn voorkomen als John er beter op had gereageerd, meent Angela. “Als hij daar op had geacteerd, als hij daar actie op had ondernemen, als hij daar naar zijn programma had gekeken en had gezien wat er gebeurde… Er was daar een cultuur dat het kon dat een coach als Ali B een relatie aanging met een pupil uit zijn eigen team.”

Breekijzer

Ongelooflijk, vindt Angela het. “Er was niemand die dat blijkbaar heel gek vond. Hijzelf al helemaal niet. Als dat allemaal goed geregeld was, dan was al die media helemaal niet nodig geweest om als een soort breekijzer in deze hele zaak te dienen.”

“De media krijgt heel veel schuld in deze. Het is altijd het meest makkelijke: de media hebben het altijd gedaan. (…) Maar dat er nu dingen veranderen, dat er nu over gesproken wordt, dat mensen het gevoel hebben dat het zin heeft om naar voren te stappen, komt door al die media-aandacht. Dat het niet leuk is voor Ali B, dat snap ik.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ali B heeft een gezin thuis zitten. Moet men hem daarom iets meer sparen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen