Aran Bade krijgt forse kritiek op tv: ‘Hij is onfatsoenlijk tegen Ali B’

Aran Bade, de sterverslaggever van RTL Boulevard, incasseert forse kritiek van Richard Korver. De advocaat laat zich in de talkshow van Renze Klamer hard over hem uit. “Onfatsoenlijk.”

Ali B en Richard Korver © RTL

Het was woensdagochtend een enorme happening bij de rechtbank van Haarlem: Ali B was na tweeënhalf jaar plotseling weer beschikbaar voor de pers. Hij kwam de garage uitlopen en werd bedolven onder de journalisten. Aran Bade, dé sterverslaggever van RTL Boulevard, snelde op hem af en vroeg: “Goedemorgen, vind jij jezelf een seksueel roofdier?”

Niet heel erg kies

De bekende advocaat Richard Korver vindt het onsmakelijk, zegt hij in de talkshow Renze. “Het is niet raar dat hij besprongen wordt door journalisten. Ik vind wel die openingsvraag daarnet niet heel erg kies. Ik vind zo’n vraag van: ‘Wanneer zat je op z’n diepst?’, ook niet heel erg journalistiek, zal ik maar zeggen.”

Het lijkt erop dat Ali ook niet zo goed om kan gaan met die houding van de pers, aldus de strafpleiter. “Waar ik een beetje bevreesd voor ben is dat het vernisje van beschaving al heel snel weggaat, want als hij een beetje kritisch benaderd wordt, dan komt het in mijn ogen af en toe behoorlijk agressief over.”

Roofdier

Journalisten als Aran moeten wel oppassen dat ze zich niet laten leiden door ‘allerlei ongefundeerde meningen’, vindt Richard. “Dat vind ik een beetje link. Als je het dossier niet kent en je gaat wel al van alles en nog wat roepen. Of dat nou over de slachtoffers is dat dat sl**ten zijn of over Ali B dat het een seksueel roofdier is…”

“Dan denk ik: we hebben met z’n allen afgesproken dat iemand onschuldig is totdat de strafrechter zich daarover heeft uitgelaten. Laten we het een beetje beschaafd houden met z’n allen.”

Onfatsoenlijk

Aran is niet beschaafd, vindt Richard. “Ik heb er niks op tegen dat een columnist, opiniemaker of commentator iets vindt, maar ik hoor daar mensen dingen roepen als: ‘Ben jij een seksueel roofdier?’ Dat vind ik gewoon geen fatsoenlijke vraag aan iemand die nog het oordeel van de rechter moet krijgen.”

AD-opiniediva Angela de Jong springt voor Aran in de bres. “Het is wel een beeld dat uit die BOOS-uitzending naar voren kwam.”

Stap verder

Richard blijft bij zijn mening. “Jazeker, maar als je opiniemaker bent is het een heel ander verhaal, maar deze meneer die die vraag stelde presenteert zichzelf als journalist, Boulevard laat zich erop voorstaan dat ze ook naar de eigen kweek toe kritisch zijn, maar dit is niet meer kritisch zijn. Wat mij betreft gaat dit echt een stap verder.”

Dan tegen Angela: “Dat deformerende en beledigende moeten we ook niet hebben in de richting van een verdachte. Ik bedoel dan vooral die meneer die daar begon met die vragen. Er is wel een verschil tussen jouw functie en de functie van die man bij Boulevard. Die is geen columnist.”

Evenwicht

Frits Wester, journalist bij RTL Nieuws, ondersteunt de kritiek van Richard niet. “Ik vind het wel een heel dun lijntje, hoor.”

Ook Angela toont begrip voor Aran. “Ja, je staat met een hele kluwe journalisten om iemand heen en dan kies je wel een openingsvraag van: baf, ik moet je hebben. Of het heel netjes is, ja… Het brengt hem wel uit zijn evenwicht.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de vraag van Aran Bade onfatsoenlijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen