Johan Derksen krijgt straf van collega na Sylvie Meis-bash: ‘Pesten!’

Johan Derksen krijgt een tik op de vingers van zijn kersverse Telegraaf-collega Jan Uriot. Hij vindt het te ver gaan hoe de VI-ster steeds Sylvie Meis basht. “Dit is gewoon pestgedrag.”

Sylvie Meis en Johan Derksen © YouTube, SBS

SBS 6-ster Johan Derksen krijgt deze zomer een eigen column in De Telegraaf en daarmee wordt hij een directe collega van Jan Uriot, de Privé-sterjournalist die voor de krant onder andere een eigen rubriek bijhoudt: Wat Vindt Jan. En als invalpresentator van de podcast Strikt Privé is Jan nu behoorlijk kritisch over zijn uitspraken over Sylvie Meis.

Griezelig wijf

Sylvie is echt ontzettend hard te grazen genomen door de mannen van Vandaag Inside, harder dan ooit, en dat vindt Jan niet sympathiek. “Het gaat bijna over pestgedrag”, aldus de Privé-ster.

Hij vervolgt: “Dat is wat er gebeurt natuurlijk, want opeens wordt gezegd dat het een griezelig wijf is. Dan denk ik van: nou, dat vind ik nou absoluut niet en zeker niet omdat deze mevrouw haar eigen broek ophoudt en haar eigen centjes verdient.”

Snobisme

Er is ophef over het snobisme van Sylvie, vanwege haar gelach op de vraag of ze meer of minder dan 100.000 euro verdient. Dat vindt ze wel een héél lage grens. Zit Jan boven die grens? “Nee, zeker niet. Minder. Sylvie verdient meer en dat weten we ook. Het is een hardwerkende vrouw die haar eigen broek ophoudt. Dat is allemaal geweldig eigenlijk.”

Johan moet daar respect voor hebben, vindt Jan. “De man heeft niets met glitter en glamour en met diva’s al helemaal niet. Wij zijn daar het volkje ook niet van, van de diva’s, maar we moeten er maar aan wennen, want die zijn er natuurlijk wel. Kijk eens naar grote landen als Engeland, Frankrijk en ook Duitsland. Daar worden die diva’s omarmd.”

Kinkerstraat

Diva’s zijn nou eenmaal anders dan gewone mensen, legt hij uit. “Ja, die gedragen zich natuurlijk niet als Mien uit de Kinkerstraat, die hebben natuurlijk een bepaalde attitude. Je moet er maar om lachen ook eigenlijk. Ik vind het allemaal niet zo erg, want het is een beetje burgerlijk.”

Johan is burgerlijk, bedoelt hij daarmee te zeggen. “Alles wordt gekaderd door meneer Derksen wat wel en niet mag en wat wel en niet goed is. Dan denk ik: ja, we zijn natuurlijk niet de normen en waarden van Grolloo aan het voortzetten, want dat is verleden tijd. Het is echt verleden tijd. Laat die mensen in hun waarde, dat vind ik sowieso al.”

Nieuwe liefde

Er is momenteel ook nieuws over het liefdesleven van Sylvie, want ze zou wederom een miljonair aan de haak geslagen hebben. Een ‘golddigger’, vindt Johan haar.

Daar is Jan het ook niet mee eens. “Kijk, bij Sylvie past de groenteman en de slager ook niet natuurlijk. Dat ze op haar eigen leveltje iemand zoekt is duidelijk.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen