Jort Kelder reageert op Ali B-zaak: ‘Tim Hofman moet op schavot’

Jort Kelder lijkt voor te sorteren op vrijspraak van Ali B. Hij vindt namelijk dat Tim Hofman ‘op het schavot’ moet komen voor zijn Voice-onthullingen. “Het lijkt juridisch drijfzand.”

Tim Hofman en Jort Kelder © NPO, SBS

De uitzending van Tim Hofman over de misdragingen van The Voice of Holland-prominenten heeft enorm veel losgemaakt. Mede door die uitzending staat Ali B nu voor de rechter in een geruchtmakende misbruikzaak. En volgens de rapper is dat onterecht; hij stelt dat de programmamaker evident leugens over hem heeft verspreid.

Tim reageert

Ali stelt ook dat hij Tim heeft gesmeekt om iets meer tijd, maar dat hij daar niet voor open stond. “Wij ontvingen Ali B’s reactie via zijn advocaat per mail, exact op moment van de gestelde deadline. Er is ons geen verzoek gedaan tot meer tijd of het samen onderzoeken achter de schermen”, reageert hij op zijn kanaal.

En het verwijt dat hij leugens zou hebben verspreid en dat daar ook bewijs van is? Tim: “Wij hebben dit eventuele bewijs nooit van Ali B mogen ontvangen, ook niet naderhand. (…) De uitzending kwam tot stand na een onderzoek dat bijna tien maanden in beslag nam.”

Wat vindt Jort?

Jort Kelder, afzwaaiend Op1-ster, is kritisch over Tim. “Het staat niet op zichzelf. Vorige week hadden we volgens mij Rietbergen waarvan het OM zei: ‘Ja, we gaan hem niet vervolgen, geen bewijs.’ Ik zag laatst een heel verhaal over Kevin Spacey, de beroemde acteur die eigenlijk niet meer kan acteren”, zegt hij aan tafel bij De Oranjezomer.

“Ik ga niet victim blaming doen en ik ga ook niet vieze mannetjes verdedigen. Ik ken de feiten ook niet, maar ik vraag me wel af wat BOOS nu gaat doen, want stel je nou voor: al die gevallen die ze hebben aangekaart blijken eigenlijk juridisch op drijfzand gebaseerd te zijn, dan wil ik eigenlijk Tim Hofman wel eens in een schavotje zien.”

Verantwoording

Jort wil dat Tim nu ook eens naar voren treedt om te reageren. “Er moet gewoon verantwoording over afgelegd worden. We zien het met Ali: het is gewoon klaar, over, uit. Ik hoop dat hij terug kan komen. Even gesteld dat hij onschuldig is, hè, want dat weet ik gewoon niet.”

“Als vrouwen zich bedreigd voelen, moeten ze zich absoluut uitspreken wat mij betreft, maar het is wel een ingewikkelde tijd. Jij hebt ook zo’n akkefietje gehad, misschien niet zo erg, maar dat je iemand in bad uitnodigde of weet ik wat het was. Hoeveel mensen stonden er al klaar om jou omver te hakken?”

Met name de krant

Jack van Gelder wil dat liever niet oprakelen. “Nou, het was met name de Volkskrant, maar ja, dat ligt achter me en dat heeft ook helemaal niks met verkrachtingen of toestanden te maken.”

Jort: “Maar als je bij de NPO had gewerkt, dan was je klaar geweest.”

Rutger Castricum sluit zich aan bij Jort: “Het is ook binnen een gezin, hier zijn ook kinderen bij betrokken. Daar moet je inderdaad zorgvuldig mee omgaan en de vraag is, dat ben ik met Jort eens: is dat wel gebeurd? Ik wil daar Tim Hofman ook wel over horen, ja.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Tim Hofman op dag twee van de Ali B-strafzaak in een talkshow moet zitten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen