Ali B echt heel erg boos op Tim Hofman: ‘Hij verspreidt léugens!’

Ali B is echt pislink op Tim Hofman en zijn collega’s van BOOS, die de Voice-zaak aan het rollen hebben gebracht. ‘Zijn brief bevatte leugens en hij gaf me geen tijd om thuis te praten.’

Ali B en Tim Hofman © Instagram, YouTube

Het was vandaag een hectische dag in BN’er-land: Ali B stond terecht in de geruchtmakende misbruikzaak tegen hem. De samenvatting in een notendop: de rapper ontkent de beschuldigingen. En de bom die volgens zijn nieuwe pr-vrouw Natacha Harlequin zou afgaan en zou bewijzen dat het OM schandalig bezig is? Die heeft niemand gehoord.

Nachtmerrie

Wat we wél hoorden is hoe ongelooflijk boos Ali is op programmamaker Tim Hofman, die het hele Voice-schandaal aan het licht heeft gebracht. “De BOOS-uitzending…”, begint hij, waarna hij volschiet. “K*tzooi! De BOOS-uitzending was op 20 januari, maar de nachtmerrie begon voor mij op 13 januari 2022 met de brief van BnnVara, van BOOS-team.”

Die brief zette zijn leven op de kop. “Waarin ze mij beschuldigden van meerdere verkrachtingen. Vanaf dat moment begint de rollercoaster. 42 jaar, zolang als ik leef, ben ik nog nooit beticht van een zedenmisdrijf. Nog nooit is direct of indirect gezegd dat ik een vrouw tegen haar zin in heb benaderd of iets heb aangedaan.”

Doodeng

Tim heeft Ali erg laten schrikken met die brief. “Ik vond het doodeng om dat vanuit het niets te horen. Daarnaast moest ik supersnel reageren van team-BOOS en ik kwam er heel snel achter dat ik voor het eerst in twintig jaar moest bekennen dat ik mijn gezin had bedrogen.”

Het ging te snel, aldus de rapper. “Ik was bang dat ik mijn gezin zou kwijtraken, maar ik wist ook zeker dat ik nooit een vrouw had verkracht. Ik kreeg nooit de tijd om dit met mijn vrouw en mijn kinderen en mijn schoonfamilie op een gezonde manier te bespreken, want ik moest binnen enkele dagen reageren op de brief van BnnVara.”

‘Heb gesmeekt’

Ali vond geen gehoor bij Tim. “Ik heb gesmeekt om meer tijd, ik zou aan álles meewerken, aan álles, maar laten we dit samen achter de schermen onderzoeken. Die tijd werd me niet gegund. De uitzending moest er zo snel mogelijk komen zonder grondig onderzoek. Ik wist dat zijn brief, van Tim Hofman, in ieder geval twee leugens bevatte.”

“Dat ik twee vrouwen zou hebben verkracht, letterlijk. De leugen van Tim Hofman dat ik aangeefster tegen haar wil zou hebben gepenetreerd, de leugen van Tim Hofman dat ik aangeefster zou hebben gedwongen om mij te p**pen. Nu heb ik daar inmiddels bewijs voor, maar het kwaad is al geschied.”

Roofdier

Tim heeft zijn leven kapotgemaakt, klinkt het. “Op basis van deze leugens konden tv-persoonlijkheden mij uitmaken voor beest, seksueel roofdier, Voice-viezerik en een columniste van een krant stond bij de meest gelezen artikelen met de kop: ‘Ik haatte Ali B al voordat het populair was om Ali B te haten.’”

“Maar ook collega’s en vrienden met wie ik lief en leed heb gedeeld, zijn er blind in gaan geloven. Tot op de dag van vandaag willen zij niet met mij geassocieerd worden alsof ik een besmettelijke ziekte ben.”

Doolhof

Ali vindt dat Tim hier te makkelijk mee is weggekomen. “Ik probeer een weg te vinden in een doolhof zonder uitgang. Ik had geen controle over mijn lichaam en geest meer. Ik kreeg angstaanvallen die ik nooit eerder heb gehad en slapeloze nachten. Waarom? Door de werkwijze van Tim Hofman en het gebrek aan kritische journalistiek.”

“Niemand in de media durfde kritisch te kijken naar zijn verhaal en dat van de aangeefster. Ik ben verbaasd dat niemand sinds het overlijden van Peter R. de Vries bereid leek te zijn om de BOOS-uitzending op een gezonde manier kritisch te beoordelen en dat terwijl deze uitzending aantoonbare onwaarheden bevatte.”

Het gevolg volgens Ali? Zelfmoordgedachten. “Maar ik zou het nooit doen vanwege mijn geloof. Eerlijke en rechtvaardige berichtgeving in de media had dit kunnen voorkomen.”

Fragment

De verklaring van Ali:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ali B is boos dat hij een Voice-viezerik wordt genoemd. Is dit echter niet gewoon een treffende omschrijving?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen