Renze Klamer vindt beklag Ali B over zaad Ronnie Flex heel raar

Renze Klamer vindt het echt heel raar dat Ali B het te ver vindt gaan om mannenzaad te vinden in de kamer waar hij bidt, maar dat daar vreemdgaan kennelijk wél kan in zijn geloof.

Renze Klamer en Ali B © RTL

Het zorgt voor nogal wat verbazing dat Ali B zich beklaagt over het feit dat Ronnie Flex tijdens een schrijfkamp in zijn kamer het bed heeft gedeeld met Naomi, een van Ali’s vermeende slachtoffers. Naomi zegt dat ze tijdens haar intieme sessie met Ronnie werd gepenetreerd door de vingers van Ali, wat als verkrachting kwalificeert.

Geen mannenzaad

Ali ontkent dat, maar bevestigt wel dat hij in de kamer was en boos is geworden. “Dat is de kamer waar hij ook bidt. Dan wil je geen sperma van een andere man in je bed vinden”, legt zijn advocaat Bart Swier uit.

Kennelijk vindt de rapper dat je wél je gezin kan bedriegen in de kamer waarin je bidt, maar dat het aantreffen van Ronnie-zaad pas écht te ver gaat. “Dus als hij zelf in dat bed overspel pleegt, is dat geen probleem voor zijn gebed?”, luidt een van de vele cynische reacties.

Renze kritisch

Renze Klamer vindt het echt héél raar. “Ik las dat en ik dacht: in het huis waar je bidt wel seks hebben met andere vrouwen terwijl je vrouw hoogzwanger is, dat lijkt me ook niet echt een pré”, zegt hij in zijn talkshow Renze tegen Ali’s advocaat Bart.

Bart daarop afgemeten: “Vraagt u een moreel oordeel van mij daarover? Wat is de vraag?”

Renze: “Als ‘het huis waar je bidt’ wordt gebruikt als reden van: het is daar extra ongunstig om daar sperma van een andere man in je bed te vinden, dan denk ik…”

Extra heftig

Rechtbankverslaggever Saskia Belleman benadrukt dat dit plaatsvond bij een schrijverskamp en niet bij Ali thuis. “Het was niet het huis waar hij woonde hoor. Het was het huis waar dat feest was en daar hadden ze allemaal wel een eigen kamer.”

Renze: “Maar ‘de kamer waar hij bidt’, die formulering is toch van u? (…) U gebruikt die term om te zeggen dat het daar extra heftig is als daar zoiets gebeurt.”

Heilig en sereen

Bart begrijpt niet waar Renze heen wil. “Hij wil gewoon niet dat er seksuele handelingen van anderen plaatsvinden in zijn bed. Ik weet niet of u dat heel raar vindt, maar ik niet.”

Renze: “U kijkt heel verbaasd, maar als u die formulering gebruikt, dan lijkt het een beetje alsof het een plek is waar alles heilig en sereen moet zijn, terwijl als er in dat huis gewoon flink wordt vreemdgegaan…”

Bart: “Hij ziet gewoon twee mensen die in zijn bed seks hebben en daar zegt hij wat van. Dan zegt hij er iets van en dan zegt die vrouw dat hij moet opdonderen.”

Uitdrukking

Renze begrijpt niet waarom Ali hier zijn religie bij sleept. “Wat heeft dat bidden er dan mee te maken?”

Bart: “Dat is gewoon zijn uitdrukking, dat heeft hij verteld. Volgens mij moet je er niet zoveel waarde aan hechten, behalve dat het zijn kamer is waar hij andere mensen in zijn bed aantreft.”

Hamvraag

Renze vindt het een bizarre zaak. “De vraag die denk ik voor veel mensen overblijft is: omdat er drie vrouwen zijn die allemaal de strekking hebben dat er iets tegen hun zin in gebeurde, dan denk je: hoe kan het toch dat deze man, Ali B, dat allemaal niet heeft doorgehad en niet heeft gezien en alleen maar de beste bedoelingen had?”

Bart: “Ja, dat is de hamvraag en tegelijkertijd ook weer niet, want voor de rechtbank zou het niet moeten uitmaken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Ali B een tweede kans moet krijgen in de showbizz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen