Waarom heeft Reinout Oerlemans plots weer interesse in ons land?

Reinout Oerlemans was rond Koningsdag plotseling weer in Nederland, maar wat moet hij eigenlijk hier? Hij heeft toch heel Hollywood aan zijn voeten? “Hij doet nu de omgekeerde route.”

Reinout Oerlemans © NPO

Een beetje gek is het wel: Reinout Oerlemans heeft het zogenaamd helemaal gemaakt als televisiemaker in de Verenigde Staten, maar toch was hij rond Koningsdag weer in ons land om een of ander format te pitchen aan RTL 4. Het schijnt dat Gerard Joling daarbij betrokken is, maar de grote vraag blijft: wat doet Reinout überhaupt weer in Nederland?

Floor-succes

Tina Nijkamp, kijkcijferautoriteit en voormalig baas van SBS 6, denkt te weten wat erachter zit. Volgens haar ziet Reinout in dat het misschien wel veel makkelijker is om via Nederland de wereld te veroveren met een televisieformat. Dat is John de Mol recentelijk ook gelukt met The Floor, dat eveneens werd uitgezonden op RTL 4.

Ze legt uit in haar podcast Tina’s TV Update: “Het is speculeren, maar voor Reinout is dit denk ik wel een slimme zet geweest om eerst een format te pitchen bij RTL 4. Hij heeft natuurlijk gezien bij John de Mol wat het succes kan zijn als je een succesvol format op RTL 4 hebt. Dat heeft hij natuurlijk gezien bij The Floor.”

Voice-achtige hit?

Lange tijd probeerde John zijn formats alleen uit op zijn eigen zender SBS 6, maar dat werkte niet. Nu hij ook weer voor RTL 4 produceert, gaat het lekkerder met de internationale uitrol van zijn programma’s. Tina: “The Floor is een format van John de Mol en na vele jaren had hij dus weer een format op RTL 4. Nou, en dat is dus zó’n succes geworden.”

“The Floor is momenteel het meest reizende tv-format van de wereld en dat betekent dat het gewoon zou kunnen aangroeien tot een Big Brother- of Voice-achtige hit. Nou, zo groot zal het niet worden, maar wel in die buurt. Het is het meest populaire format wereldwijd op dit moment. Iedereen wil die show hebben. In Amerika doet Rob Lowe het.”

Reinout wil ook

Dit succes is Reinout natuurlijk ook niet ontgaan, aldus Tina. “Ik denk wel dat Reinout dat op de bank in Hollywood ook heeft gezien en dacht: hé, je kunt dus ook gewoon eerst in Nederland een format op de buis hebben en dat later naar Amerika brengen. Want van de Amerikaanse formats van Reinout hebben we eigenlijk nooit zoveel gehoord.”

“Dat zijn in elk geval geen formats gebleken die op Nederland op televisie zijn gekomen, dus ik denk dat Reinout dacht: ik ga het eens even andersom proberen. Ik vind het een slimme zet van Reinout en wie weet wordt dit format ook een groot succes, net als The Floor van John de Mol.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Reinout Oerlemans terug moet naar zijn eigen land?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen