Joost Klein-kater: Angela de Jong heeft heel apart gevoel van binnen

Angela de Jong is vandaag wakker geworden met een heel apart gevoel van binnen. Ze heeft last van een Joost Klein-kater. “Het is oneindig triest allemaal”, verzucht de AD-opiniediva.

Angela de Jong en Joost Klein © NPO

Het is nog nooit eerder gebeurd in de geschiedenis van het Eurovisie Songfestival: vlak voor de finish is Joost Klein gediskwalificeerd voor het Eurovisie Songfestival. Het lijkt er vooralsnog op dat de reden een futiliteit is en dat het échte wangedrag ligt bij de cameravrouw die hem zou hebben uitgelokt, al hebben we haar verhaal nog niet gehoord.

Poppenkastshow

Angela de Jong is momenteel aan het verhuizen en daarom schrijft ze de komende twee weken veel minder columns, maar voor de Songfestival-deceptie maakt ze een uitzondering. De AD-opiniediva voelt zich helemaal niet lekker; ze vindt het echt héél cru dat er in de finale met geen woord gerept werd over Joost.

“Een korte uitleg van de presentatrices? Een woord van medeleven voor Joost? Een dapper Europapa van andere deelnemers midden in hun eigen act? Gewoon. Iets. Maar: niks. Nummer vijf in het klassement van Eurovisie 2024 was stilzwijgend geschrapt en de rest werkte braaf mee aan de poppenkastshow van de EBU”, schrijft ze in haar stuk.

IJskoud uitgegumd

De hele dag was een ‘nachtmerrie’, maar het ergste? “Dat Joost Klein ijskoud was uitgegumd.”

Angela heeft het gevoel dat AvroTros meer had kunnen doen, bijvoorbeeld naar de Zweedse rechter gaan. “Maar wat vooral overheerste toen ik de finale zat te kijken, was verdriet. Verdriet om een weesjongetje uit Friesland dat zo’n schitterende droom had. Om al die kinderen die een onvergetelijke tv-ervaring door de neus is geboord.”

Veel minder kijkers

Het gevoel van Angela staat niet op zichzelf. Veel mensen zijn afgehaakt bij het Songfestival, meldt kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp op haar analysekanaal. “De kijkcijfers zin er en dus weten we wat de finale van het Songfestival heeft gescoord en dat is toch wel schokkend laag.”

Er keken 2,1 miljoen mensen. “Natuurlijk is ruim twee miljoen in absolute zin veel, maar dit waren er met Joost Klein minimaal vier miljoen geweest. De halve finale met Joost scoorde donderdag ook veel hoger: bijna 3 miljoen kijkers.”

BLVD scoort

Tijdens de Joost Klein rel was er naast hijzelf nóg een grote ster, namelijk Aran Bade. Hij heeft RTL Boulevard een heel weekend lang megacijfers bezorgd, zo ook gisteren. De showrubriek scoorde ondanks het prachtige weer bijna 1 miljoen kijkers en een ‘gigamarktaandeel’ van 47,2 procent in de commerciële doelgroep, aldus Tina.

Het kan niet lang meer duren of Tina opent ook de publieke salarisonderhandelingen van Aran, want: hoeveel is híj eigenlijk waard volgens onze kijkcijferautoriteit?

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Nederland een jaar over moet slaan bij het Eurovisie Songfestival?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen