Gerard Joling na incident klaar met Joost Klein: ‘Onsympathiek’

Gerard Joling is na het incident met Joost Klein op het Eurovisie Songfestival wel een beetje klaar met de zanger. “Dan denk ik: man, pas je aan en maak het mooi af. Wat een kansen krijgt hij!”

Joost Klein en Gerard Joling © NOS, RTL

Het is nog altijd onduidelijk of Joost Klein vanavond mag optreden op het Eurovisie Songfestival nu er een politie-onderzoek tegen hem loopt vanwege het vermeend bedreigen van een vrouwelijke medewerker van het liedjesfestijn. Het is voor Gerard Joling de druppel, want het sterrengedrag van Joost begon hem toch al de keel uit te hangen.

Vlag over hoofd

Gerard vindt de manier waarop Joost zich de afgelopen weken opstelt onprofessioneel, zegt hij aan tafel bij Renze. “Je weet dat als je naar het Eurovisie Songfestival gaat, je filmpjes op moet nemen. Dat doen ze vaak in het land zelf, om het land te promoten. Het kost ook een vermogen om zo’n programma te maken.”

“Dan denk ik van: je weet van tevoren dat er pers is. Hij heeft zelf geroepen: ‘Ja, ik hou niet zo van interviews.’ Maar als je aan het Songfestival meedoet, dan weet je dat er heel veel mensen zijn die vragen hebben over je liedje en alles erop en eraan. Als je daar dan niet zoveel zin in hebt en je gaat allemaal dingen doen en met een vlag over je hoofd zitten…”

Niet sympathiek

Het is gewoon geen beschaafde houding, vindt Gerard. “Ik weet niet wat er aan de hand is, volgens mij is het pure verveling, maar dan denk ik: man, pas je aan en maak het mooi af. Wat een kansen krijgt hij!”

Joost wilde gisteren ook geen journaliste te woord staan in zijn hotel. “Als je dan die dame ziet die achter hem aan loopt bij die lift en die bijzonder vriendelijk en netjes is, ook niet echt opdringerig en heel nette vragen stelt, en je zet een koptelefoon op met een zonnebril op… Dat is zó afstandelijk, dat maakt je niet sympathiek. En hij had alle wind in de zeilen!”

Steeds geïrriteerder

Songfestival-verslaggever Aran Bade vertelt in RTL Boulevard dat de houding van Joost in rap tempo is gewijzigd. “We zijn hier een week en we volgen Joost. Het werd af en toe steeds geïrriteerder, steeds grimmiger. We zeiden van de week nog: ach, hij neemt ons in de maling, het is een spelletje.”

“Maar wij voelden ook wel bij het hotel… Hij vond het niet leuk als er ongevraagd foto’s gemaakt werden. Hij zei best wel geïrriteerde dingen over clickbait, pakte de telefoon van de Telegraaf-journalist… Het kan best zijn dat er iets opgelopen is.”

Waylonsyndroom

Parool-journalist Stefan Raatgever beklaagde zich afgelopen week ook al over de houding van Joost. “Het tekent behalve een milde vorm van het Waylonsyndroom ook hoe de generatie van Klein totaal niet is gewend aan traditionele, kritische media. Klein (26) is een exponent van de TikTokgeneratie”, schrijft hij in de krant.

“Waar journalisten van de oudere stempel interactie verwachten, ziet Klein media vooral als zendkanalen. Als hij iets te zeggen heeft, maakt hij er zelf wel een filmpje van. Daarvoor heeft hij geen vreemde met een camera of een notitieblokje nodig. En al helemaal geen tegengas.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Joost Klein last heeft gekregen van sterallures?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen