Radio 538 biedt excuses aan na beledigen Boef: ‘Ondoordacht’

Radio 538 zegt sorry tegen rapper Boef omdat een medewerker hem heeft beledigd. Het stoort de artiest ontzettend. “Als ik een blanke artiest was geweest, dan gaat het heel anders.”

Rapper Boef voelt zich miskend door Nederlandse media zoals Radio 538. Het heeft er volgens hem mee te maken dat hij geen witte man is, maar een Algerijnse achtergrond heeft. De radiozender is volgens hem door de mand gevallen met een reactie aan een van zijn volgers. Die heeft het station een kritisch berichtje gestuurd.

Wie is Boef??

De volger van Boef vraagt het radiostation: “Jullie bellen iemand op die 10miljoen streams heb behaald. Maar boef word niet gebelt terwijl hij de 1e en enige artiest is met 100miljoen gouden & platina platen heeft behaald. Beetje jammer wel. Toch blijf ik 538 luisteren groetjes Skillie.”

Zes minuten later antwoordt een medewerker van 538: “Wie is Boef??”

Scène gesloopt

Boef deelt dit chatgesprek met zijn volgers en schrijft erbij: “Een fan stuurt me dit. Zouden jullie, Radio 538, even kunnen vertellen wie Boef is? Ik denk dat ze niet willen erkennen dat ik de scène gesloopt hebt het doet ze teveel pijn.”

Het radiostation laat daarop aan Boef weten: “Natuurlijk weten we wie je bent, Boef! Het was een ondoordachte reactie van een collega. Excuus daarvoor. Gefeliciteerd met je officiële 100 gouden/platina platen!”

Als een beest

Boef laat in een videoboodschap weten niet blij te zijn. “Ik ben al sinds ik tien jaar oud ben bezig met muziek. Ik heb gestreden als een beest. Jullie moesten eens weten. Ik heb gestreden als een beest om te komen waar ik nu ben en alle successen die ik heb geboekt.”

“Dan haal ik laatst een hele zieke mijlpaal, want ik ben de eerste Nederlandse artiest/rapper die ooit honderd gouden of platina platen heb bereikt, en dan blijft de media helemaal stil erover. Het interesseert ze geen ene moer.”

Witte Nederlander

Waardoor komt dat? “Natuurlijk gaan ze niet opschrijven dat Boef supersuccesvol is. Dan denk ik bij mezelf: eerlijk, als ik nu gewoon een blanke artiest was, weet je, gewoon een Nederlandse blanke artiest, dan had de hele Nederlandse media volgestaan.”

“Elke talkshow had het erover gehad, maar bij Boef? Maar als Boef door rood licht rijdt! Gohh… ‘Boef loopt door rood licht! Heel gevaarlijk!’”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Boef vindt dat hij te weinig erkenning krijgt. Mee eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen