Moet Wendy van Dijk wijken? ‘Hélène scoort daar gewoon beter’

Het is ongelooflijk hoe snel Hélène Hendriks de belangrijkste vrouwelijke tv-ster van SBS 6 is geworden. Ze heeft iedereen voorbijgestreefd: van Linda tot Wendy. “Zij moet nu plaatsmaken.”

Hélène Hendriks en Wendy van Dijk © SBS

Hélène Hendriks is momenteel misschien wel het belangrijkste gezicht van SBS 6. Niet alleen vanwege haar succesvolle zondagshow en omdat ze het zo goed doet als vervanger van Vandaag Inside, maar vooral vanwege het toekomstperspectief. Er is eigenlijk maar één iemand die VI permanent zou kunnen vervangen en dat is Hélène.

Wijkende Wendy

Tot die tijd zal Hélène sowieso op de buis blijven met haar zondagshow en daardoor zal Wendy van Dijk moeten wijken, stelt Tina Nijkamp. De voormalig zenderbaas van SBS 6 wijst erop dat De Oranjezondag een goede afsluiter achter de rug heeft met 803 duizend kijkers en een mooi marktaandeel van 20,5 procent in de commerciële doelgroep.

Tina schrijft op haar analysekanaal: “Hélène kan terugkijken op geslaagde kijkcijfers voor dit eerste seizoen van De Oranjezondag. Het scoorde ook beter dan Wie van de Drie dat vorig jaar op dat tijdstip stond.”

‘Niet al te duur’

De Wendy van Dijk-show Wie van de Drie moet plaatsmaken, verwacht Tina. “Het lijkt me vrijwel zeker dat De Oranjezondag terugkomt (wellicht wel met een ander decor) in het najaar. Het is én een mogelijkheid om Hélène in een vast schema op SBS 6 te zien, naast haar werk voor Ziggo, én het is niet al te duur, een talkshow.”

Wat moeten we dan met Wendy doen? “Wie van de Drie kan bijvoorbeeld ook op een zaterdag geprogrammeerd worden of 20.30 uur op zondag.”

Moeiteloos

Hélène is gisteren begonnen met haar dagelijkse talkshow De Oranjezomer, op de plek van VI. Hoe is dat gegaan? “Om 21.30 uur neemt ze moeiteloos de plek in van VI en scoort na het Journaal en Half Acht Nieuws zelfs het beste van de hele dag: 1,033 miljoen kijkers en 22,0 procent marktaandeel in de commerciële doelgroep 25 tot 54 jaar.”

Vorig jaar startte De Oranjezomer met 713 duizend kijkers, De Oranjewinter trok met de eerste aflevering 905 duizend kijkers en De Oranjezondag 983 duizend kijkers. “Een kijkcijferrecordstart dus voor Hélène én een prachtig decor inclusief ovale tafel!! Het belooft een mooie zomer voor Hélène te worden zo.”

Wilfred stelt teleur

Is er ook nog pijnlijk kijkcijfernieuws? Ja, voor Wilfred Genee. “Daar waar Hélène boven de miljoen scoort op SBS6, moet Wilfred Genee het bijna met 1/7 van die kijkersaantallen doen met Veronica Offside op Veronica. Terwijl hij toch een topgast had: bondscoach Ronald Koeman zat aan tafel”, zegt Tina.

Wilfred wist maar 158 duizend kijkers te bekoren. “Nog wel een nette 8,2 procent marktaandeel in 25 tot 54 jaar. Het was overigens ook het afscheid van Jan Boskamp als analist.”

In de lucht

Wat gaat er met Veronica Offside gebeuren? “Wilfred leek er niet zo zeker van te zijn”, aldus Tina. “Toen Jan Boskamp zei: ‘Dit gaat niet meer door’, antwoordde Wilfred met: ‘We gaan er alles aan doen om dit programma in de lucht te houden.'”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen