Met helikopter boven BN’er-huizen hangen: tijd voor tv-terugkeer?

Evert Santegoeds en Harry Mens hadden ooit een rubriek waarin ze met een helikopter boven BN’er-huizen gingen cirkelen om opnames te maken. Komt zoiets ooit nog terug op de buis?

Evert Santegoeds en Harry Mens © RTL

Voor heel even waren ze afgelopen weekend weer herenigd met elkaar, namelijk in de talkshow Business Class: Evert Santegoeds en Harry Mens. De twee kennen elkaar al heel erg lang. “We hebben vroeger een tv-programma gemaakt op Veronica, VIPS, en daarin gingen Harry en ik in een helikopter boven de huizen van bekende Nederlanders hangen.”

Groot laken

Het zou anno 2024 onmogelijk zijn, vervolgt Evert in de podcast Strikt Privé. “Ik denk dat als je het nu in je hoofd haalt dat iedereen te hoop loopt en protesteert en ‘ik wil niet’, maar toen vond iedereen het geweldig. Mensen meldden zich aan zelfs!”

Wat was het hoogtepunt van die rubriek? “Connie Breukhoven woonde toen nog als Connie Breukhoven in Wassenaar en die had met haar kinderen een heel groot laken gemaakt met: ‘Dag Evert!’, en dat lag dan op het grasveld! Soms hadden we het verteld en soms niet. Sommige mensen zeiden ook: ‘Zeg even als je komt, want dan maai ik het gras even.’”

Doodsbang

Dat was dan een soort van aanmelding, legt Evert uit. “Het was een heel populaire rubriek. Dat programma heeft nog een paar jaar gelopen, maar ik denk echt dat als je dat nu zou doen… Nooooou, mensen worden gek en 25 jaar geleden was het heel normaal. Harry’s Heli heette het.”

Harry vond die rubriek iets minder, vertelt de Privé-baas. “Hij was doodsbang in dat ding en op een gegeven moment zijn we het zelfs op de grond gaan opnemen, want hij kneep m’n hele arm blauw. Hij was altijd blij als we weer op de grond stonden.”

Nieuw dak

Hun tv-samenwerking kwam in Business Class overigens ook nog even ter sprake. Harry herinnert zich: “Peter de Vries was zó boos. Ik had gezegd dat hij een nieuw dak moest hebben. En Rob de Nijs was ook niet vriendelijk.”

Nu zou zo’n programma direct bij de rechter belanden, denken de twee. Evert: “Dat denk ik. Mensen zijn nu veel meer op hun privacy gesteld.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het te ver gaan mom met een helikopter boven BN'er-huizen te hangen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen