Hélène Hendriks dooft nog lang niet uit: ‘Wéér hulp van Linda!’

Het succes van Hélène Hendriks dooft nog lang niet uit. Na de zomer keert ze terug op de buis met haar zondagse talkshow. “En dan zal ze wederom te zien zijn na Linda de Mol.”

Linda de Mol en Hélène Hendriks © SBS

Het wordt echt tijd dat de manager van Hélène Hendriks met haar vuist op tafel gaat slaan bij Talpa, want ze is zeer waarschijnlijk véél meer waard dan haar huidige salaris. Op dit moment boekt ze veel succes met De Oranjezomer, maar ook De Oranjezondag, waarmee ze de afgelopen tijd te zien was, keert na de zomer weer terug op de buis.

Topscoorder

Hélène vertelt aan De Telegraaf dat haar zondagse talkshow in september weer terugkeert en ‘sowieso doorgaat tot november’. “Het is ook wel heel logisch”, becommentarieert kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp. “Het scoort gewoon goed. De Oranjezomer natuurlijk, maar ook De Oranjezondag heeft toch al die weken, ondanks dat decor, goed gescoord.”

Ook in de jongerendoelgroep, benadrukt Tina in haar podcast Tina’s TV Update. “Het was dus logisch dat zij door mag gaan. Het is voor SBS 6 ook een goede manier om Hélène Hendriks door het seizoen heen zichtbaar te houden, want zoals we weten gaat ze dit najaar natuurlijk veel sport doen bij Ziggo.”

Tandem met Linda

Ziggo Sport heeft al het Europese voetbal in huis gehaald. “Daar zal ze druk mee zijn en dan is zo’n wekelijkse talkshow op SBS 6 wel een manier om Hélène ook SBS-gezicht te laten blijven. Dat is naast het feit dat het gewoon goede kijkcijfers heeft en dat zo’n talkshow niet zo heel duur is om te maken. Voor SBS een heel goede zet.”

Hélène’s zondagshow zal wederom een tandem gaan vormen met Linda de Mol. “Ja. Dat betekent dat ze vanaf september de instroom zal hebben van het goed bekeken Miljoenenjacht van Linda de Mol en daarna is het even afwachten.”

Drama-avond

Wat gaat SBS 6 vanaf november doen? “Ik vermoed dat vanaf november in ieder geval Gooische Vrouwen en wellicht ook Medisch Centrum West die zondagavond gaan vullen op SBS 6. Dat SBS 6 er een dramaserie-avond van gaat maken. Ja, dat kan natuurlijk een heel powervolle avond worden voor SBS 6 met gigantisch goede kijkcijfers.”

Het zou ook kunnen dat ze tóch doorgaan met Hélène en ze haar na Gooische Vrouwen neerzetten, aldus Tina. Medisch Centrum West zou dan in januari van start kunnen gaan.

En Wendy dan?

De grote vraag is: en Wendy van Dijk dan? Het plekje van haar show Wie van de Drie is overgenomen door Hélène. “Dat kan natuurlijk ook op een later moment gewoon weer op zondag half negen of ook wel op een zaterdagavond worden uitgezonden of wellicht zelfs op een vrijdagavond.”

We hoeven ons om Wendy geen zorgen te maken, denkt Tina. “Dat is zo’n programma dat je overal wel neer kunt zetten. Dat is niet echt specifiek gebonden aan een tijdstip of aan een dag.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Hélène Hendriks nog wel meer persoonlijkheid moet tonen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen