Matthijs van Nieuwkerk al heel lang niet gespot: ‘Toch even bellen’

Matthijs van Nieuwkerk is al heel lang nergens meer gezien of gespot. Niet in Almen, niet in Parijs, niet met een deurklink in zijn hand. Hoe gaat het met hem? “We gaan even bellen.”

Matthijs van Nieuwkerk © RTL 4

Het zal voor altijd onduidelijk blijven hoe erg het wangedrag van Matthijs van Nieuwkerk achter de schermen van De Wereld Draait Door precies was. Dat er fouten zijn gemaakt is evident, dat hij zich onhebbelijk heeft gedragen ook, maar is een permanente verbanning van televisie werkelijk noodzakelijk? Heeft de tv-kijker er écht geen zin meer in?

Hoe gaat het?

Heel even dacht Matthijs er weer te zijn: ruim een maand geleden zou zijn nieuwe zondagshow van start gaan op RTL 4, maar plotseling ging zijn oud-bazin Suzanne Kunzeler van BnnVara ervoor liggen. Die kwam opeens met allerlei heftige verhalen over de presentator, waardoor de druk op RTL weer toenam en Peter van der Vorst koos om alles af te blazen.

Écht een drama voor Matthijs, want de grote vraag is: wanneer kan hij dan wél weer terugkeren op de buis? Kan dat in het najaar? Of volgend jaar? Of staat er dan een bataljon aan wraakzuchtige oud-collega’s klaar om hem wederom in de wielen te rijden? Het is volstrekt onduidelijk, net zoals het onduidelijk is hoe het momenteel met Matthijs gaat.

‘Niks meer’

Jordi Versteegden, een van de belangrijkste verslaggevers van De Telegraaf, vraagt het zich hardop af in de podcast Strikt Privé. “Trouwens, van Matthijs horen we toch ook even niks meer?”

Zijn collega Evert Santegoeds, de hoofdredacteur van Privé, daarop: “Het is toch wel heel erg bijzonder stil, hè? Hij wordt echt nergens gezien of gespot.”

Oosten of Parijs

Het is gek, vindt Jordi. “Wat kan dat betekenen?”

Evert: “Of hij nou in het oosten van het land zit of in Parijs, dat weet ik niet, maar hij laat zich niet zien.”

Jordi: “We zullen hem eens gaan bellen deze week.”

Bellen met Matthijs

Evert vraagt zich af of dat wel haalbaar is. “Gaan we hem bellen?”

Jordi: “Ja, natuurlijk, joh. We moeten toch even weten waar hij uithangt.”

Evert: “‘Hallo Matthijs, hoe is het?’”

Jordi: “Ja, precies! Enzovoort.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen