Felle kritiek op locatie nieuwe Eva Jinek-talkshow: ‘Lastig parkeren’

De nieuwe talkshow van Eva Jinek zal worden uitgezonden vanuit de Amsterdamse Kinkerbuurt en dat belooft volgens Tina Nijkamp een drama te worden. “Heel slecht bereikbaar.”

Eva Jinek © Linda Stulic

Het komt steeds dichterbij: over dik drie maanden, op maandag 2 september, begint de nieuwe talkshow van Eva Jinek. De voorbereidingen zijn in volle gang en de uitzendlocatie is al gevonden. Ze zal haar show wederom in Amsterdam gaan maken, net als Hilversum een veelgebruikte locatie voor dit soort liveprogramma’s.

Eva in hoofdstad

Blijft Eva in dezelfde studio zitten? Nee, zegt mediacriticus Victor Vlam in de podcast De Communicado’s. “Ze zat in Artis, in die studio die daar eigenlijk naast zit, en daar wilde ze ook weer terug naartoe, maar het is ze niet gelukt om die studio te huren. Dat is nog waar de RTL-talkshow vandaan komt namelijk.”

Ze heeft gekozen voor De Hallen in Amsterdam, weet Victor. “Dat is de studio waar ooit RTL Late Night met Twan Huys, dus toen hij het programma presenteerde, daar ook vandaan kwam. Dus dat is in ieder geval de locatie.”

Slecht bereikbaar

Tina Nijkamp weet niet wat ze ervan moet vinden. “Dat is een studiocomplex waar ook bijvoorbeeld Podium Klassiek vandaan komt, voorheen Podium Witteman”, duidt de kijkcijferautoriteit in haar podcast Tina’s TV Update. “Eva Jinek gaat daar ook vandaan uitzenden. Het is toch opvallend dat dat midden in de stad is.”

Of het een juiste keuze is, weet de oud-zenderbaas van SBS 6 niet. “Ook omdat het dagelijks is, is dat qua parkeren en alles best wel ingewikkeld in Amsterdam, ook om er te komen bij De Hallen. Ik woon zelf in Amsterdam, dus ik weet een beetje waar dat is en hoe moeilijk en hoe druk het is qua verkeer.”

Aanrijroute

Het duurt best wel lang om van de snelweg naar die studio te gaan, aldus Tina. “Het ligt echt middenin de stad en heeft dus een best wel moeilijke aanrijroute van buiten de stad, dus ik vond het wel een opvallende keuze. Ja, Hilversum had dan toch wat meer voor de hand gelegen, zeker omdat dat studiocomplex van Op1 en Sophie & Jeroen er zit.”

Op1 stopt binnenkort. “En als dat alleen door Sophie & Jeroen bevolkt wordt is dat best wel weer een dure aangelegenheid, maar goed, er zullen wel weer eigen redenen voor zijn waarom het toch in Amsterdam plaats gaat vinden.”

Lively

Het zal vast komen omdat Amsterdam veel hipper is dan het aftandse Mediapark, denkt Tina. “Het is in elk geval wel heel lively en ik moet eerlijk zeggen: dat is dat Mediapark totaal niet, hè.”

“Ook dat studiocomplex van Sophie & Jeroen en Op1 is als je daar binnenkomt zó deprimerend. Heel anders dan bijvoorbeeld bij Renze, Humberto, Beau en waarschijnlijk ook bij Eva Jinek straks in De Hallen. Dat zal een stuk gezelliger voelen voor de gasten die daar komen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begrijpelijk dat Eva Jinek opnieuw gaat uitzenden vanuit Amsterdam?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen