‘Thijs Römer heeft voor tripjes naar buitenland wél geld genoeg’

Thijs Römer heeft volgens de advocaat van zijn slachtoffers wél genoeg geld om tripjes naar het buitenland te financieren. “Mijn cliënten hebben het moeilijk met dit soort berichten.”

Thijs Römer © NPO

Het is voor Thijs Römer ongelooflijk gênant dat naar buiten is gekomen dat hij financieel aan de grond zit. De acteur heeft naar eigen zeggen niet genoeg geld om de schadevergoeding te betalen aan de meisjes die hij online heeft misbruikt. Het gaat om een bedrag van in totaal 13.600 euro. De betalingstermijn is nog lang niet verstreken, maar de druk staat erop.

Geen gigabedrag

Wie de druk erop heeft gezet? Waarschijnlijk is dit gelekt door de tegenpartij. Maartje Schaap, de advocaat van zijn slachtoffers, reageert bij Shownieuws geprikkeld. “Persoonlijk vind ik dat het in deze zaak niet gaat om een gigantisch groot bedrag. We hebben het over 13 duizend euro.”

Ze vervolgt: “Bij het intrekken van het hoger beroep wist hij ook automatisch dat naast de straf die hij heeft ondergaan dat dit ook op zijn bordje is gekomen. Hij heeft eigenlijk geen enkele moeite genomen om middels zijn advocaat naar mij toe te communiceren dat er geen financiële middelen waren om hierin te kunnen voldoen.”

Wel vakantiegeld

Hoe valt dit bij Thijs’ slachtoffers? “Ja, dat valt eigenlijk wel behoorlijk verkeerd bij mijn cliënten. Die kunnen zich daar moeilijk mee verenigen, laat ik het zo zeggen. Ze hebben het er moeilijk mee dat er nu ook weer berichten verschijnen dat er kennelijk wel voor de heer Römer mogelijkheden zijn om naar het buitenland te gaan of anderszins.”

“Dat voelt voor hen niet fijn om dan nu te moeten horen dat er geen geld is om aan hun schade te kunnen voldoen, terwijl er wel gezegd is dat hij het allemaal vervelend vindt hoe het is gelopen en dat hij zijn straf wil nemen. Als je dan voet bij stuk houdt, dan zou het ook chic zijn om dit af te wikkelen.”

‘Hard gegaan’

Privé-baas Evert Santegoeds vindt het een pijnlijke situatie. “Het is hard gegaan met de financiële reserves van Thijs en wat me nog meer zorgen baart is dat er dus kennelijk niemand in de familie is of in de vriendenkring bij wie hij kan aankloppen om te zeggen: ‘Betaal jij die 13 duizend even om die verschutting te besparen!’”

Collega Leontien van Moorsel: “Ik had het gelijk willen betalen. Ook al had ik het geld niet gehad, dan had ik gewoon een extra hypotheek afgesloten.”

Evert: “Ik denk alleen niet dat hij nu bij de bank hoeft aan te kloppen.”

160 dagen

Er zal uiteindelijk heus wel betaald worden, vult Evert aan in de podcast Strikt Privé. “Nou, kijk, het hoeft nog niet betaald te worden. Ik denk dat ze overvallen zijn door het nieuws dat het ineens op straat ligt en dat er heus gewoon een oplossing zou komen, want als hij niet betaalt, moet hij nog wel iets van 160 dagen de gevangenis in.”

“Daar heeft hij dan nog twee jaar de tijd voor, maar anders hangt hem dat ook nog boven het hoofd.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als Thijs Römer wél lekker op vakantie gaat, maar niet uitbetaalt, zou u dat dan ongepast vinden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen