Luuk Ikink weigert excuses aan Duncan Laurence: ‘Het is vreselijk!’

Luuk Ikink vindt het niet nodig om excuses aan te bieden aan Duncan Laurence voor de kritische berichtgeving over zijn mentorschap van Mia & Dion. “Excuses? Nou ja… Nou…”

Duncan Laurence en Luuk Ikink © YouTube, RTL

Het is een van de grootste miepkonten onder de BN’ers: Duncan Laurence. Je kunt geen boe of bah zeggen of hij ligt weer ergens op de divan met een paniekaanval. Hij is nu te gast in de podcast van Nikkie de Jager – als eerste gast wil hij uitsluitend in het Engels geïnterviewd worden – en daarin doet hij volop zijn beklag over de Nederlandse media.

Darkest hour

Duncan was vorig jaar de mentor van het Songfestival-stelletje Mia & Dion, maar hij was een begeleider van likmevestje. De hele tijd nergens te bekennen en die Mia & Dion maar vals zingen. Het was allemaal verschrikkelijk en er werd dan ook behoorlijk wat kritiek over geuit in de media. RTL Boulevard, het invloedrijkste showmedium, liep voorop.

En nu huilt Duncan verbale tranen met tuiten. Luuk Ikink in Boulevard: “Hij heeft alles behalve goede herinneringen aan het Songfestival, waar hij Mia & Dion begeleidde. In de podcast van Nikkie de Jager vertelt de zanger dat hij in Liverpool ’s nachts wakker lag bij de gedachte dat hij de pers weer te woord moest staan. Hij noemt die tijd zijn darkest hour.”

In een burn-out

Wat Duncan allemaal zit te mopperen? Hij zegt: “De manier waarop de media ons portretteerden en neersabelden heeft een enorme impact op ons allemaal gehad. Daardoor zijn we allemaal in een burn-out terechtgekomen. Nog voor we waren begonnen. Ik, Mia of Dion hoefde maar een scheet te laten en het was al ‘vreselijk’ en ‘een fout’!”

Luuk hoort het allemaal gelaten aan. “We kunnen wel net doen alsof hij het heeft over ‘de media’, maar hij bedoelt eigenlijk ons, hahaha. Dat wordt ook letterlijk benoemd. Ze vonden het heel heftig. Nikkie de Jager ook, hij ook, van hoe wij daar mee om zijn gegaan met Mia & Dion.”

Geen sorry

Uiteraard voelt Luuk zich niet aangesproken. “We hebben het volgens mij vrij serieus opgepakt – niet alleen wij hoor, maar alle media – maar zij hebben dat als redelijk heftig ervaren.”

Collega Daphne Bunskoek daarop: “Oké, alsnog excuses.”

Nou, nee, voegt Luuk toe: “Nou ja… Nou… Nou ja…”

No mercy

No mercy, vindt collega Eric de Munck. “Het was ook gewoon knettervals!”

Luuk: “Er waren veel fouten gemaakt, ja.”

Eric: “Het was gewoon niet goed. Dat kun je toch zeggen?”

Daphne: “Oké, we trekken de excuses terug. Hahaha.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zit Duncan Laurence de boel te overdrijven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen