Frans Bauer pleit voor minister-president met een beetje overwicht

Frans Bauer denkt dat Geert Wilders op zoek moet naar een minister-president met een beetje overwicht. Zelf namen noemen? Dat wil hij niet. “Dat doe ik al mijn hele carrière lang niet.”

Frans Bauer © SBS

Het is voor veel populaire artiesten een no go om je uit te laten over politieke zaken. Sommige artiesten hebben er maling aan, denk aan de ‘rabiaat rechtse‘ Gerard Joling, maar anderen nemen het uiterst serieus. Als je linkse of juist rechtse fans tegen het hoofd stoot, kan dat immers veel geld kosten. Ook Frans Bauer houdt zich er verre van.

Frans zwijgt

Wat vindt Frans ervan dat we nog geen nieuwe premier hebben? “Het wordt een beetje Amerikaans, hè? We kijken naar van alles, maar uiteindelijk verliezen we uit het oog waar het echt om gaat. Ik vind eigenlijk dat het al te lang duurt. Ik denk dat niemand erop zit te wachten. Laten we zo snel mogelijk iemand op die plek zetten”, zegt hij in De Oranjezomer.

Wie denkt hij zelf dat een goede kandidaat is? “Dat vind ik heel lastig om dat überhaupt te doen. Ik ben eigenlijk iemand die daarin ook altijd mijn mening een beetje voor me houdt. Ik vind dat het gewoon echt een keuze moet zijn die ook goed gefundeerd is en niet omdat een artiest dat nou roept van: ‘Dan zetten we die even op die plek neer.’”

Beetje overwicht

Gastvrouw Hélène Hendriks vraagt zich af waarom Frans daar niet zo uitgesproken in is. “Of ben je bang dat je daardoor fans verliest?”

Frans: “Nee, dat staat daar los van. Ik heb gewoon echt mijn carrière lang geen uitspraken gedaan over dat soort zaken.”

Hélène: “Waar zou een leider aan moeten voldoen?”

Frans: “Een leider? In ieder geval denk ik dat hij Nederland moet kunnen presenteren internationaal. Iemand met toch wel een beetje overwicht.”

Welbespraakt

De nieuwe premier moet ook welbespraakt zijn, aldus Frans. “En die ook weet waar die over praat, ook als je kijkt als het gaat over buitenlandse zaken. We hebben ook heel veel belangen in het buitenland. Dat zou je niet 1, 2, 3 zomaar zo zeggen als je met de landelijke politiek bezig bent, maar ik denk dat er wel een aantal mensen binnen die regering zitten die dat zouden kunnen.”

Hélène probeert het opnieuw: “Zoals?”

Jack van Gelder lachend: “Je krijgt het toch niet uit hem!”

Trump-aanhanger

Even later vertelt Frans dat hij tijdens een reis door Amerika heel graag de Trump Tower wilde zien. Als Hélène hem vraagt of hij misschien een Trump-aanhanger is, zegt hij: “Nee. Weet je, ik heb niet verstand van de binnenlandse politiek van Amerika.”

“Ik ben geen inwoner van Amerika. Waarom zou ik aanhanger van Trump zijn? Ik vond het wel leuk om een keer die Trump-building te zien.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat het een strategische keuze is van Frans Bauer om zijn stemvoorkeur te verhullen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen