Komt er ooit nog een groot tv-interview met prinses Beatrix (86)?

Komt er ooit nog een groot tv-interview met de 86-jarige prinses Beatrix of zullen we nooit méér weten over de mens achter de kroon? “Daar zit ze helaas niet op te wachten.”

Prinses Beatrix © RVD, Jeroen van der Meyde

Het is alweer elf jaar geleden dat prinses Beatrix stopte als koningin. Kort voor haar 75ste verjaardag kondigde ze haar abdicatie aan. Tegenwoordig leeft ze veel meer op de achtergrond, al zien we haar soms nog in actie tijdens werkbezoeken. Het valt op dat ze momenteel veel populairder is dan toen ze nog koningin was. Hoe kan dat?

Elitair en links

Royaltyfan Annemarie de Kunder denkt dat Beatrix nu meer ontspannen is. “Wat je ziet is dat prinses Beatrix nu heel populair is en toen ze koningin was iets minder. Koningin Beatrix heeft de monarchie echt een upgrade gegeven. Ze nam haar rol heel serieus en kwam daardoor een beetje over op de mensen als elitair, links en afstandelijk.”

Ze vervolgt in een item van RTL Boulevard: “Prinses Beatrix is nu heel ontspannen en dat heeft ermee te maken dat ze geen koningin meer is. Er is echt een last van haar schouders af gevallen. Ze doet nu alleen nog de bezoeken die ze leuk vindt en dat straalt ze dan ook uit.”

Minder serieus

Wat denkt mede-royaltyfan Jeroen Snel ervan? “Ze is veel minder serieus in haar rol gaan staan. Ze brengt nog wel werkbezoeken, maar dat gaat een stuk losser. Ik ben vaak met haar op de Caribische eilanden geweest. Zeker als koningin… Dan gingen we ook naar Curaçao enzo, dan moest je echt in donker pak, bloedheet.”

“En als je dan geen goede kleding aan had, dan kon ze je zo aankijken van top tot teen. Dan wist je van: ik zit fout. Nu is dat echt een stuk losser en kun je haar zelfs interviewen. Dat was toen echt not done. Er is veel veranderd.”

Groot interview

Komt er ooit nog een groot tv-interview met Beatrix? Jeroen denkt van niet. “Daar zit ze niet op te wachten. Ze heeft eigenlijk direct na haar aftreden steeds gezegd via de RVD: ‘Ik geef geen interviews. Niet over mijn jaren als koningin en zeker niet over mijn privéleven en daar moet u het mee doen.’”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u het leuk vinden als prinses Beatrix nog een tv-interview geeft voordat het te laat is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen