Joost Klein mogelijk uit Songfestival gezet: ‘Alles al verwijderd’

Joost Klein wordt mogelijk uit het Eurovisie Songfestival gezet na een incident achter de schermen. Het zou, één dag voor de grote finale, een historische gebeurtenis zijn. “Geprovoceerd?”

Joost Klein © NPO

De gehele Songfestival-pers in Malmö staat op zijn kop nu Joost Klein tot nader order niet mag repeteren voor de finale van morgen. De organisatie van het evenement doet onderzoek naar een ‘incident’ rond de zanger. Volgens de NOS zijn er spanningen tussen hem en de Israëlische delegatie, De Telegraaf meldt dat Joost een Zweedse fotograaf zou hebben aangevallen.

Veel geruchten

Songfestival-expert Maurice Wijnen zegt veel geruchten te horen. “Dit wordt een lastige situatie. Joost lijkt geprovoceerd te zijn door de andere delegatie. Wat zonde dit allemaal”, zegt hij op X.

Hij vervolgt: “Een hoop, niet geverifieerde, geruchten die maar op één manier gestopt kunnen worden: door een duidelijk statement. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik heb te doen met de Nederlandse delegatie op dit moment; op dit soort ellende zit echt niemand te wachten.”

Penibele situatie

AD-mediajournalist Marcus den Blanken sluit niet uit dat Nederland dit jaar niet meedoet aan de finale. “Het wordt nogal penibel voor Joost Klein. Vanavond is de juryshow. Als hij daar niet kan optreden, is het sowieso einde verhaal. Op zijn social media heeft hij al afscheid genomen van het Songfestival door alles qua stories en hoogtepunten te verwijderen.”

RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade: “Er zal snel duidelijkheid moeten komen. Vanavond is de juryshow. Als hij daar niet kan optreden, is het sowieso einde verhaal. Op zijn social media lijkt hij al afscheid genomen te hebben.”

‘Dit was zijn droom’

Songfestival-expert Richard van de Crommert lijkt ook voor te sorteren op een Europapa-exit. “Het zou echt een verschrikkelijk iets zijn voor iedereen, voor Nederland, voor Joost Klein denk ik zeer zeker. Ja, het is echt… We tasten nog steeds in het duister”, zegt hij in een video op de Telegraaf-site.

Hij vervolgt: “Het lijkt erop aan te sturen dat er een meningsverschil of conflict heeft plaatsgevonden tussen de Nederlandse delegatie en de Israëlische delegatie, waar Joost in elk geval bij betrokken zou zijn. (…) Hopelijk staat Joost dan vanavond wel bij de juryfinale op het podium. Laten we hopen dat het met een sisser afloopt.”

Fragment

Opstootje tussen Israël en Nederland na het incident:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Joost Klein nog steeds een sympathieke artiest?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen