Jeroen Pauw corrigeert Ronald Plasterk: ‘Nee, ik heb DRIE huizen!’

Jeroen Pauw heeft bijna-premier Ronald Plasterk gisterenavond lachend gecorrigeerd toen hij de presentator op televisie toebeet vier huizen te hebben. “Nee, ik heb er drie!”

Jeroen Pauw en Ronald Plasterk © NPO

Hij was bíjna de nieuwe premier van ons land: Ronald Plasterk. Vanwege wat controverses is de oud-PvdA’er het uiteindelijk niet geworden en gisterenavond zat hij in Sophie & Jeroen om daarover te praten. Hij is er gelaten onder: “Ik was oprecht bezig met het oprichten van een nieuw bedrijf en daar ben ik deze week weer mee aan de gang geweest.”

Mooie hangmat

Jeroen Pauw vindt dat Plasterk zijn premiersambities na wat controverses best snel heeft laten varen. “Of is het zo dat u zegt: ‘Ik heb zó verschrikkelijk veel geld verdiend met het verkopen van het bedrijf, ik laat het allemaal even zitten en ik zoek een mooie hangmat uit’?”, vraagt hij hem.

Ronald daarop: “Nee, en overigens dat ‘verschrikkelijk veel geld’… Dat werd hier ook allemaal in de krant overdreven, maar dat terzijde.”

‘Hoeveel geld?’

Suse van Kleef vraagt zich af om hoeveel geld het gaat. “Hoeveel geld heeft u er dan mee verdiend?”

Ronald: “Nee, dat vind ik nou privé, maar het is niet zo… Er werd in de krant tientallen miljoenen genoemd, maar dat is helemaal niet waar.”

Jeroen: “Maar moeten we nu een soort minder-meer-vraag aan u stellen? Is het meer of minder dan?”

Vier huizen

Ronald besluit vervolgens om zijn gastheer, zelf ook niet onbemiddeld, te plagen. “Nee, ik vind dat uiteindelijk wel privé, maar ik heb geen vier huizen, meneer Pauw. Haha”, zegt hij, wijzend naar de presentator.

Pauw corrigeert hem daarop: “Nee, ik heb er drie!”

De 63-jarige presentator heeft naast zijn woning in Amsterdam ook een huis op Curaçao en een vissershuisje aan zee in Malaga.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Jeroen Pauw mede rijk is geworden dankzij salarisconstructies bij de NPO?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen