Imago Linda de Mols liefje nóg verder beschadigd: ‘Zó onaardig!’

Jeroen Rietbergen, het liefje van Linda de Mol, heeft het seponeren van zijn misbruikzaak niet weten om te zetten in iets positiefs. “Ik vond die advocaat zó bizar onaardig.”

Rob Goossens en Jeroen Rietbergen © RTL

De misbruikzaak tegen Jeroen Rietbergen is alsnog geseponeerd en hij wordt dus niet meer vervolgd voor verkrachting. Je zou dat pr-matig heel handig in kunnen zetten, maar kennelijk staat de functie van imago-adviseur nog open bij de Molletjes. Dit voor hem heuglijke moment gaat namelijk gepaard met verdere imagoschade: een prestatie van formaat.

Onsympathiek

Jeroens advocaat zat van de week aan tafel bij Renze Klamer en heeft daar echt een vréselijk onsympathieke indruk achtergelaten. Hij werd gelukkig goed op zijn plek gezet door medegast Angela de Jong. “Ik heb echt ongelooflijk veel reacties gehad op de uitzending. Wat ik het fijnste vond was dat het goede reacties waren”, zegt ze in RTL Boulevard.

“Dat het allemaal mensen waren die zich thuis op de bank hebben zitten opvreten van hoe een advocaat het waagde om over een jonge vrouw te praten die juist zo moedig was geweest om het aan te kaarten.”

Bizar onaardig

Ook Rob Goossens vindt dat die advocaat van Jeroen, Wout Morra, steken heeft laten vallen. “Ik vond die advocaat zó bizar onaardig. Ik snap het ook niet.”

We moeten echt niet opeens doen alsof Jeroen een lieverdje is, vindt Rob net als Angela. “In het eerste statement van Jeroen Rietbergen zei hij ook dat er dingen zijn gebeurd waar hij niet trots op is, John de Mol heeft nota bene gezegd dat hij hem een half uur lang alle hoeken van de kamer heeft laten zien.”

Vieze Jeroentje

Jeroen en zijn advocaat proberen het sepot nu te spinnen alsof hij dan tóch een engeltje zou zijn, maar dat is niet gelukt, aldus Rob. “Nu heeft hij kunnen zeggen dat het niet is gebeurd, omdat hij gaten zag in het verhaal van dit slachtoffer en nu zegt hij dan ook meteen: ‘Het is helemaal niet gebeurd.’”

Ongepast, vindt hij. “Hij had op z’n minst kunnen zeggen van: ‘Nou, wat vervelend dat zij het anders beleefd heeft dan ik.’ Ik snap er niks van. Deze man wil blijkbaar, ondanks dat hij in principe nu gewoon vrij man is, door het leven als de onaardigste man van Nederland en in ieder geval niet van zijn bijnaam Vieze Jeroentje af.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jeroen Rietbergen krijgt vast weer een leuk baantje. Zou hem dat ook lukken als hij niét aan de Molletjes gelieerd was?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen