Douwe Bob begrijpt S10 niet: ‘Dacht je dat Songfestival chill was?!’

Douwe Bob reageert niet bepaald begripvol op de ervaringen van zangeres Stien den Hollander (S10) met het Eurovisie Songfestival. “Dacht je dat het helemaal chill zou worden?!”

Stien den Hollander en Douwe Bob © NPO, SBS

De persoonlijke grenzen van Stien den Hollander zijn twee jaar geleden niet gerespecteerd op het Songfestival, zegt ze. De Italianen waren volgens haar ‘onprofessioneel’: “In Nederland is dat heel gestroomlijnd. Hier gaan mensen backstage niet met je op de foto, gaan ze je niet filmen of vragen ze je niet om videoberichten voor hun neefjes of nichtjes.”

Pittige uitspraken

Haar beklag kwam gisterenavond aan bod in Shownieuws. Deskundige Bart Ettekoven aldaar: “Stien doet best pittige uitspraken en in die docu zie je ook dat ze zich echt onprettig voelt achter de schermen van het Songfestival.”

Het staat niet op zichzelf, benadrukt Bart. “We hebben natuurlijk het debacle met Joost Klein gezien en al die andere landen die bijval hebben gegeven en klachten hebben ingediend over de onveilige situatie daar achter de schermen.”

Wat vindt Douwe?

Wat vindt Douwe Bob ervan? Hij deed in 2016 mee aan het Songfestival, toen in Stockholm, met het liedje Slow Down. “We hebben hem ook even gevraagd hoe hij het destijds heeft ervaren en of hij de kritiek begrijpt en herkent.”

Nou, Douwe lijkt helemaal niet zoveel begrip te hebben voor Stien. “Je bent jong en je wil wat, toch? Dat is wat wij doen. Je wilde het toch, weet je wel. Jij wilde daar zijn, ik wilde daar zijn. Dacht je dat het Songfestival helemaal chill zou worden? Nee man. Superhectisch. Natuurlijk. Dat is het spel.”

Supervet

Douwe sluit niet aan met een klacht over het Songfestival. Hoe hij het ervaren heeft? “Gewoon supervet. Een van de leukste dingen die ik ooit heb gedaan in mijn hele leven. Het was een schooluitje.”

Privé-baas Evert Santegoeds: “Daar ben ik het dus mee eens, want het is de grootste tv-show ter wereld. Als je daar zó onvoorbereid naartoe gaat en je niet weet wat je te wachten staat, dan neem ik dat AvroTros kwalijk en de artiest die daar staat, want die had zich beter moeten inlezen. If you can’t stand the heat, stay out of the kitchen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

S10 klaagt over de onveilige sfeer bij het Songfestival. Wat is hier, denkt u, het grootste probleem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen