Henny Huisman krijgt verbale tik na Joost Klein-sneer: ‘Heel dom’

Henny Huisman krijgt flink wat verbale klappen na zijn ietwat ongevoelige sneer aan het adres van Joost Klein. “Dit is de raarste en domste uitspraak van de dag”, klinkt het bijvoorbeeld.

Henny Huisman en Joost Klein © SBS

Het is een traumatische gebeurtenis in het leven van Joost Klein: hij verloor zowel zijn vader als zijn moeder toen hij nog in de brugklas zat. Hij eindigt zijn Songfestival-liedje Europapa met een eerbetoon aan zijn ouders. Daarom was hij ook zo pissig dat hij steeds backstage gefilmd werd na afloop van zijn optreden, wat leidde tot een veelbesproken incident.

Ongevoelige Henny

Henny Huisman geeft Joost nu een draai om zijn oren. “Het verliezen van zijn ouders schijnt hem nog parten te spelen. Niet dat het minder erg is, maar dat is al wel vijftien jaar geleden. Mijn moeder overleed vorige maand om 16.45 uur en ik stond om 20.30 uur op het podium. Je bent óf artiest, óf je bent het niet”, sneert hij in Nieuwe Revu.

En juist deze uitspraak komt de oud-presentator op ongelooflijk veel kritiek te staan. “Op jonge leeftijd je ouders verliezen en je puberteit in moeten gaan als weeskind is echt een enorm verschil met ouders op latere leeftijd verliezen. Het is allebei erg, maar dit is wel heel erg ongevoelig”, schrijft mevrouw Lianne bijvoorbeeld op X.

Flinke impact

Ook meneer Martin begrijpt de vergelijking van Henny niet. “Ik was 18 en 21 toen mijn ouders gingen. De impact voel ik nog steeds. Wel andere verwerking als je al in 40 bent en je ouders verliest.”

Ene Anja begrijpt niet hoe Henny zo gevoelloos kan zijn. “Dit vind ik echt in en in triest hoor. Joost maakt helemaal nergens misbruik van, hij mist zijn ouders en het maakt niet uit dat het 15 jaar geleden is. Hij wil ze bij zich houden door middel van zijn muziek. Houd op hoor, doe niet zo respectloos over iemand anders zijn trauma.”

Zakjes empathie

Mevrouw Nathalie vindt dat Henny dit niet kan maken. “Zo, Henny stond ook vooraan toen de zakjes empathie werden uitgedeeld.”

Rembrandt: “Al die jaren die Henny met zijn moeder heeft gehad, heeft Joost moeten missen. Dat is heftig. Als je dat niet snapt, heb je geen gevoel in je donder.”

En Jessika: “Die man is ook niet de slimste: op 12-jarige leeftijd is die impact natuurlijk groter dan op oudere leeftijd.”

Raar en dom

Kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp is eveneens kritisch. “Raarste en domste uitspraak van de dag gaat naar Henny Huisman. De man die op 72 (!!!) jarige leeftijd pas zijn moeder verloor, vergelijkt dat met het wees worden van Joost Klein toen hij tiener was. Joost verloor zijn vader en moeder toen hij 12 en 13 jaar was”, schrijft ze op haar kanaal.

Het is ongelooflijk dat iemand als Henny zich zo uit, vindt ze. “Beste Henny, je hebt geen idee, hoe kun je zoiets zeggen? Zo’n verdrietige en pijnlijke uitspraak dit.”

Henny reageert

Ook op zijn eigen social-mediakanalen krijgt Henny kritiek van mensen. “U hoort zich diep te schamen!”, schrijft iemand op zijn Instagram-pagina.

En op zijn X-kanaal wordt Henny zelfs een ‘schoft’ genoemd door ene Johan: “Over Joost Klein en dan zeggen die ouders zijn al 15 jaar dood! Schoft, ben je.”

Daarop reageert de presentator: “Bedankt Johan, jij snapt het!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de uitspraken van Henny Huisman gevoelloos?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen