Bunq-baas Ali Niknam weigert aan te schuiven bij Hélène Hendriks

Ali Niknam, de baas van de in opspraak geraakte bank Bunq, weigert om aan te schuiven in de talkshow van Hélène Hendriks. “We hebben hem uiteraard uitgenodigd hier.”

Hélène Hendriks en Ali Niknam © SBS, NPO

Talpa-producer Geraldine Smink heeft 101 duizend euro verloren door slinkse criminelen die zich voordeden als de Bunq-bank. Door de magere veiligheidsmaatregelen van deze bank zag ze in rap tempo ál haar spaargeld van haar bankrekening verdwijnen. En de Bunq-bank? Die kun je niet bereiken. Ze laten je vrolijk met een chatbot kletsen.

Los op Ali

Geraldine zet haar media-ervaring nu handig in om mensen te waarschuwen voor Bunq. Zo zat ze vorige week in de veel bekeken talkshow van haar collega Hélène Hendriks, waar medegast Jack van Gelder he-le-maal losging op Ali Niknam. De baas van de Bunq-bank moet volgens de presentator zijn verantwoordelijkheid pakken.

Jack ging daar gisterenavond op door in De Oranjezomer. “Er is met zijn bank gespeeld door mensen die er misbruik van hebben hebben gemaakt, maar wat ik wel vind is dat je als bank in elk geval bereikbaar moet zijn op het moment dat mensen in aanraking komen met iets dat niet correct is. Maar dat was niet mogelijk. Ze kregen geen contact.”

Niet bij Hélène

Een bank die 53 miljoen euro winst maakt moet beter zijn best doen om klanten te beschermen, vindt Jack. “Wees bereikbaar, luister naar die mensen en probeer er wat aan te doen. En zorg dat de beveiliging van je bank (…) Ik denk dat het van regeringswege duidelijk moet worden gemaakt dat je zo geen banklicentie kunt krijgen.”

Volgens Hélène wil Ali niet bij haar aan tafel zitten. “We hebben hem uiteraard uitgenodigd hier, maar hij kon niet. Het paste niet in zijn agenda.”

‘Stapte op hem af’

Geraldine zat onlangs op de eerste rij bij een theaterpresentatie van Bunq voor klanten. “Ik ben op Ali Niknam afgestapt”, vertelt ze aan de NOS. “Hij kende mijn zaak en vond de fraude verschrikkelijk, maar maakte ook heel duidelijk dat hij zich niet verantwoordelijk voelt. We hebben hem gevraagd om zo snel mogelijk om de tafel te gaan.”

Heel even leek dat ervan te komen, maar, zo zegt Hélène nu: “Ik heb in elk geval begrepen van Geraldine, die hier afgelopen vrijdag zat, dat het nou ook allemaal weer lastig is om af te spreken. Ze willen precies weten waar het over gaat. Tja…”

‘Klik er niet op!’

Jack vindt dat de overheid moet ingrijpen. “Ik denk dat het ministerie er iets aan moet doen. In elk geval kijken dat dit soort misstanden niet meer kunnen gebeuren.”

Hélène: “Wij kunnen niet vaak genoeg zeggen: klik er in elk geval niet op. Een verdacht sms’je? Never nooit klikken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is Hélène Hendriks überhaupt in staat om een journalistiek interview te houden met Ali Niknam?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen