Nasrdin Dchar geen groot succes als RTL 4-ster: ‘Oef, tegenvaller’

Het RTL 4-debuut van Nasrdin Dchar is niet bepaald succesvol verlopen, meldt kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp. Zijn programma Bestemming X is geen grote hit. “Oef, wat een tegenvaller.”

Nasrdin Dchar © RTL

Mocro Maffia-ster Nasrdin Dchar maakte gisterenavond zijn debuut als presentator op RTL 4, namelijk als het gezicht van de nieuwe realityshow Bestemming X. Hierin maken tien onbekende Nederlanders een reis door Europa in een geblindeerde bus. Er is alleen één detail: ze weten niet waar ze zijn en moeten dat zien te raden.

Nasrdin stelt teleur

De première van Bestemming X wist om acht uur ’s avonds echter geen indruk te maken op de kijker. “De vooravond scoort top bij RTL 4, maar de start van Bestemming X na het Half Acht Nieuws helaas niet…”, aldus Tina Nijkamp.

Waar het nieuws 1,1 miljoen kijkers scoorde, moest Nasrdin daarna genoegen nemen met 591 duizend kijkers. “Oef. Wat een tegenvaller voor RTL 4 en de debuterende Nasrdin Dchar. Gelukkig nog wel een nette 19,6 procent marktaandeel in de commerciële doelgroep 25 tot 54 jaar”, schrijft de tv-autoriteit op haar analysekanaal.

Geen flitsende start

Het valt echt tegen, aldus Tina. “Geen flitsende start en een kijkcijferdip in de programmering, want Renze erna scoort ook hoger met 624 duizend kijkers en 22,1 procent marktaandeel.”

Ook Peter Gillis op SBS 6 haalt Nasrdin bijna in, schrijft Tina. De realityster had 516 duizend kijkers. “Qua kosten kost Peter Gillis minder dan de helft van Bestemming X. Ik vermoed 180.000 versus 60.000 euro per aflevering.”

Klein scoort groot

De meeste kijkers waren voor programma’s die aandacht besteedden aan de rel rond Joost Klein, aldus Tina. Ze wijst onder meer op de 48,6 procent marktaandeel in de commerciële doelgroep voor RTL Boulevard. “Wauw!!! Dat zijn Nederlandse elftal-marktaandelen”, zegt Tina. Er keken 910 duizend mensen.

VI, waarin ook een verbinding met Boulevard-verslaggever Aran Bade zat, scoorde deze week voor het eerst boven de miljoen met 1,031 miljoen kijkers.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Leuk dat Nasrdin Dchar nu ook in de sterrenstal van RTL 4 zit?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen