Geert Wilders heeft veel contact met Harry Mens: ‘Ja, regelmatig’

Geert Wilders heeft regelmatig contact met Harry Mens en tijdens die gesprekken wordt de PVV-leider ook geadviseerd door de Business Class-presentator. “Per ongeluk.”

Harry Mens en Geert Wilders © RTL, SBS

Het werd lange tijd voor onmogelijk gehouden, maar het is hem nu toch gelukt: Geert Wilders gaat met zijn PVV, de grootste partij van het land, een regering vormen. En dat betekent natuurlijk dat Nederland een veel rechtsere koers gaat varen. Harry Mens ziet dat wel zitten en is er ontzettend blij mee. Hij heeft regelmatig contact met de PVV-leider.

Bellen met Wilders

Harry heeft naar eigen zeggen ook op Wilders gestemd. “Ja. Ik spreek hem ook regelmatig. Dat zijn goede gesprekken. Ik adviseer hem dan per ongeluk. Of hij daar iets mee doet, moet hij zelf weten.”

Twee van Harry’s kinderen hebben een Marokkaanse moeder. Wat vinden zij dan van de opkomst van Wilders? “Ze beginnen het nu wel te begrijpen. Ik ben een Wildersfan, mijn ex niet.”

Steeds milder

De geschiedenis herhaalt zich, zegt Harry. “In het begin moesten de Marokkanen ook niets van Pim Fortuyn hebben, later liepen ze met hem weg. Datzelfde is met Wilders aan de hand. De Nederlandse Marokkaan wordt steeds milder, de dames voorop.”

Wat vindt Harry van het X-gedrag van Wilders? “Hij moet af en toe van zich afbijten, anders sneeuw je onder bij iemand als Frans Timmermans. Hij moet zijn eigen identiteit behouden. Wilders heeft al maanden flink ingeleverd.”

Premier Fortuyn

Harry had in het verleden ook een goede band met de vermoorde politicus Pim Fortuyn. “Het is jammer dat hij zich niet waar heeft kunnen maken. Dan hadden we hem nu nog steeds als premier gehad, we hadden een fijne band.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Harry Mens fluistert Geert Wilders adviezen in. Moeten we daar blij mee zijn?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen