Rachel Hazes ziet erfeniszaak Rox als dreigement: ‘Kom maar op!’

Rachel Hazes heeft nooit meer iets gehoord van de erfeniszaak die haar dochter Roxeanne heeft aangekondigd. De professioneel weduwe ziet het daarom vooral als een dreigement.

Rachel Hazes en Roxeanne Hazes © RTL, NPO

Het was een flinke schok: de kortgedingrechter oordeelde in februari vorig jaar dat Rachel Hazes een neperfgenaam is. Ze heeft de erfenis van wijlen André Hazes op een handige manier binnengeharkt, maar was volgens het testament dus inderdaad niet zijn erfgenaam. Toen hij in 2004 overleed was er namelijk een echtscheidingsprocedure aanhangig.

Niks van gehoord

Dat betekent op grond van het testament van André dat Rachel geen erfgenaam is, legde persrechter Anne Reitsma van de rechtbank Midden-Nederland uit. Toch werd Rachel wel eigenaar van de erfenis, waaronder de intellectuele eigendomsrechten van André. Roxeanne heeft daarom aangekondigd een bodemprocedure aan te spannen.

Die aankondiging van Roxeanne is echter al wel een flinke poos geleden en Rachel heeft er helemaal niks meer van gehoord, zegt ze in de nieuwste Story. Volgens haar gebruikt Rox het dan ook vooral als dreigement.

Dreigement

Rachel lijkt het met een flinke korrel zout te nemen. “In september vorig jaar lieten ze weten dat ze binnen twee maanden een bodemprocedure tegen mij zouden beginnen.”

Ze vervolgt: “Ik heb tot aan vandaag niets over een erfeniszaak gehoord. Ze gebruiken dat als een dreigement. Ik heb nooit iets in het nadeel van de kinderen gedaan. Dus kom maar op!”

In opstand

Er speelt momenteel ook nog een andere zaak waar Rox zijdelings bij betrokken is, namelijk die over een coachingfactuur. Toen Rachel in 2016 en 2017 in een depressie zat kregen Arjan Israël, haar oud-bestie Marieke van Beek en Rox de dagelijkse leiding over haar bedrijf.

Marieke heeft toen een coachingstraject gevolgd bij Arjan ter waarde van 24.200 euro. Ook Rox heeft daar haar handtekening onder gezet. “Ik denk dat Rox ongevraagd is meegenomen in een zaak waar dat meisje helemaal geen weet van had. Rox is een beetje in opstand gekomen tegen mama. En dat mag. Maar weet dat ik haar probeer te beschermen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen