Rob Goossens kijkt zelfs voor zijn werk geen Op1 meer: ‘Kláár!’

Rob Goossens kan het niet verdragen om nog naar Op1 te kijken, zélfs niet voor zijn werk bij RTL Boulevard. “Dat is nu echt van het niveau do-re-mi-fa-sol weer een uitzendinkje vol.”

Rob Goossens en Jort Kelder © RTL, NPO

De late avond van NPO 1 was ooit de prestigieuze plek waar programma’s als Pauw & Witteman, Pauw en Jinek te zien waren, maar nu is het er al jaren een rommeltje. Op1, dat een heel bataljon aan presentatoren heeft, is nooit echt iets geworden en nu moet de show van de buis. Na de zomer wordt het vervangen door Sophie & Jeroen.

Do-re-mi-fa-sol

Rob Goossens, de tv-kenner van RTL Boulevard, neemt niet eens meer de moeite om te kijken. Op de vraag waar hij na de zomer, als het talkshowlandschap flink wordt opgeschud, voor klaar gaat zitten, antwoordt hij in de showrubriek: “Een heel saai antwoord, maar voor alles. Deels moet ik ook voor m’n werk.”

Hij vervolgt: “Maar ik permitteer me om Op1 bijna altijd over te slaan hoor. Ik bedoel: dat is nu echt van het niveau do-re-mi-fa-sol weer een uitzendinkje vol en dan kijken we nog wel of de presentatoren het in hun agenda hebben staan, en zo niet, dan vragen ze Thomas van Groningen.”

‘Dat is je werk’

Thomas van Groningen is opeens de hele tijd te zien als invalpresentator. Raar, vindt Rob. “Als zij al zo weinig liefde hebben voor het programma, dan ga ik niet kijken. Dan kan iedereen wel zeggen: ‘Dat is je werk’, nou, klaar ermee.”

Gaat Sophie & Jeroen beter scoren op het tijdstip van Op1? “Ja, natuurlijk. Je ziet het nu in de vooravond. Vanaf het moment dat Jeroen erbij kwam, werd het programma gewoon weer met een idee gemaakt.”

Geen excuus

Rob: “Er is een groot voordeel van de late avond ten op zichtte van de vooravond, namelijk als jij het gesprek van de dag wil domineren… De mensen die je dan aan tafel wil hebben, zijn beschikbaar. Ministers en politici zijn om zeven uur gewoon nog niet klaar met werken. Dat is geen excuus als ze pas om half elf in de studio bij Jeroen Pauw moeten zijn.”

Of bij de iets makkelijkere Sophie Hilbrand natuurlijk. “Ja. Het enige is wel – en daar heeft Bert van der Veer wel gelijk in – dat je niet in een situatie wil komen dat gasten de twee presentatoren tegen elkaar gaan uitspelen…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is Op1 nu letterlijk trekken aan een dood paard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen