Jeroen Pauw moet van Angela op strafbankje: ‘Behoorlijk laag’

Jeroen Pauw moet van Angela de Jong een dag lang zijn zonden overdenken op het strafbankje. De AD-diva vindt het niet goed hoe hij zich gisterenavond opstelde tegen Mona Keijzer. “Heel laag.”

Jeroen Pauw en Mona Keijzer © NPO

De partij van Mona Keijzer, BBB, steunt Oekraïne in de oorlog tegen Rusland maar vraagt zich wel af of Oekraïeners in ons land niet zelf kost en inwoning moeten betalen. Volgens haar heeft de ‘perfect opvang’ een aanzuigende werking. Ze schoof gisterenavond aan bij Jeroen Pauw in Sophie & Jeroen, samen met haar collega Sander Smit.

Vechtpartij

Angela de Jong, de opiniediva van het AD, zat ook voor de buis en heeft sterk het idee dat we ‘in dit land’ niet op een normale manier over zaken als migratie en vluchtelingenopvang kunnen praten.

Als je aan een talkshowtafel spreekt over het beperken daarvan of het terugsturen van groepen, dan word je ‘nog net niet als fascist neergezet’, aldus Angela. En daar is volgens haar ook dit geval sprake van. Ze spreekt van een ‘verbale vechtpartij’ tussen gastheer Jeroen en tafelgast Mona.

Harteloos kreng

Jeroen heeft volgens Angela last van compensatiedrang voor het ’totaal kritiekloze gesprek’ dat collega Sophie Hilbrand een dag eerder voerde met ex-terroriste Soumaya Sahla. “Zo voelde het althans. Terwijl – ik durf het bijna niet te zeggen, want ik kan de haatreacties alweer uittekenen – Keijzer natuurlijk wel een punt had”, schrijft ze in haar AD-column.

Wellicht had de BBB beter alleen een man kunnen sturen naar Jeroen, oppert de opiniediva. “Ik weet zeker dat Jeroen tegen hem in dit verband nooit was begonnen over zijn kinderen, iets dat hij bij Keijzer – want vrouw en moeder, dus is het makkelijk om haar als harteloos kreng neer te zetten – wel deed en dat ik behoorlijk laag vond.”

Cijfers op orde

Overigens is Angela wel kritisch op Mona. Ze vindt het kwalijk dat de BBB wederom niet de cijfers op orde lijkt te hebben. “Dat is inmiddels hun handelsmerk.”

Zo’n Mona moet zich volgens haar véél beter voorbereiden op een tv-interview. De feitenkennis moet altijd tiptop in orde zijn, aldus Angela. “Dat is toch de eerste les van mediatraining.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waar vindt u kwalijker?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen