Patty Brard-vijand doet nog steeds raar met mond: ‘Geef het op’

José Hoebee, bekend als oud-Luv’-collega en vijand van Patty Brard, doet nog steeds heel raar met haar mond. De artsen kunnen al jaren niets vinden. “Ik heb het nu maar opgegeven.”

Patty Brard en José Hoebee © SBS

Het leven van de 70-jarige José Hoebee is de afgelopen jaren onherstelbaar veranderd: na het overlijden van haar man Will in 2012, ontwikkelde ze vanwege het liefdesverdriet een heel rare tic. “Ik heb mijn verdriet nooit kunnen uiten, waardoor ik een tic kreeg”, legt de oud-zangeres, al jaren bekend als vijand van Patty Brard, uit in Story.

Opgezwollen

Wat voor tic heeft José precies ontwikkeld? “Het is een beweging die ik niet kan stoppen. Ik zuig mijn lippen door mijn tanden heen. Dat heeft ervoor gezorgd dat de binnenkant van mijn mond zo opgezwollen is dat ik pijn heb met eten. En het doet ook pijn wanneer ik praat. Ik kan alleen vloeibaar eten.”

Het is een persoonlijk drama voor José. “Om toch alle voedingsstoffen binnen te krijgen, krijg ik speciale drankjes van mijn diëtiste. Verder pureer ik alles tot een smoothie. Meer kan ik niet verdragen.”

Ziekenhuizen

José heeft naar eigen zeggen al van alles geprobeerd. “Ik ben naar allerlei ziekenhuizen en andere medische instellingen geweest en geen enkele arts kan me helpen. Ik heb dan ook wel de hoop opgegeven dat het ooit overgaat. Ik moet er nu mee leren leven dat dit zo blijft. Dat is soms moeilijk.”

“Ergens blijf ik hopen dat er een arts is die me kan helpen. Maar ik heb werkelijk álles geprobeerd. Ook heb ik mentale hulp gezocht. Maar er is gewoon geen oplossing. Ik probeer er daarom het beste van te maken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen