Albert Verlinde heeft slecht nieuws voor Joost Klein: ‘Niet in top 10’

Albert Verlinde heeft na het bekijken van de eerste halve finale van het Songfestival slecht nieuws voor Joost Klein. Hij denkt dat het halen van de top tien erg lastig wordt. “Ingewikkeld.”

Albert Verlinde en Joost Klein © NPO

De vrije val die Joost Klein heeft gemaakt in de wedkantoren is opvallend: de bookmakers schatten zijn winkans nu in op 5 procent, waarmee hij de nummer zes van het Songfestival is, ná Ierland. Eerder stond hij nog op nummer drie. Om zijn irritatie daarover vorm te geven, heeft Joost nu een gemeen liedje over de bookmakers gemaakt.

Niet zo best

Albert Verlinde vindt dat niet sympathiek, zegt hij aan tafel bij Op1. “Wat hij vandaag gedaan heeft, om toch maar even een kritische noot te plaatsen over onze nationale inzending: hij valt uit de top vijf en begint nu af te geven op de bookmakers. Dat vind ik niet zo sterk, want dan kom je een beetje verwend over.”

Hij vervolgt: “Als je hoog staat in de top drie, hoor je hem niet, maar als hij uit de top vijf valt, dan hoor je opeens een nummer. Dat vind ik niet zo best.”

Niet in top 10

Joost moet zich zorgen gaan maken, aldus Albert. “Na vanavond, en dat had ik eigenlijk de afgelopen drie dagen ook al, maak ik me wel een beetje zorgen over Joost Klein. Ik denk na wat ik vanavond gezien heb: wat is nou je onderscheidend vermogen komende donderdag?”

“We hebben al veel van dit soort acts voorbij zien komen. We dachten als Nederland: we zijn opvallend, en als ik het nu vanavond zo gezien heb, dan denk ik: nou… Ik zie het somber in, moet ik eerlijk zeggen. Ik denk dat hij in de halve finale de top tien net haalt, maar komend weekend wordt de top tien echt ingewikkeld.”

Te vroeg gepiekt

Volgens Albert heeft Joost ‘net te vroeg gepiekt’. “En nu zie je hem een beetje wegzakken.”

Heeft hij nog een kritische noot? Hij vindt het commentaar van Jacqueline Govaert en Cornald Maas niet best. “Zij zitten in de beoordelingscommissie, dus ze hebben Joost Klein gekozen, en zitten op alle andere inzendingen vanavond commentaar te geven. Dat vind ik niet kloppen.”

Niet te combineren

Zoiets kan niet nog een keer plaatsvinden, aldus Albert. “Stel dat je de trainer van Ajax vraagt om de wedstrijd van PSV te becommentariëren. Ik vind het eigenlijk niet te combineren. Als je het nummer bepaald hebt, dan mag je natuurlijk niet commentaar geven en alle concurrenten zitten afzeiken. Dat hebben ze vanavond echt een aantal keer gedaan.”

Overigens is er veel kritiek op de wijze waarop Jacqueline commentaar geeft. Ook Gordon is daar kritisch over. Hij schrijft op Instagram: “Heerlijk Songfestival kijken. Kan iemand Jacqueline Govaert een energydrankje geven?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Joost Klein begint af te geven op de wedkantoren. Onhandig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen