Dochter Linda de Mol voor niks naar festival Joost Klein: ‘Hij is weg’

Noa Vahle, de dochter van Linda de Mol, is gisterenavond helemaal voor niets afgereisd naar Enschede. Ze deed daar een poging om Joost Klein te interviewen, maar hij liet haar gewoon staan.

Joost Klein en Noa Vahle © NPO, SBS

Joost Klein is gisterenavond voor het eerst sinds het Songfestival-debacle verschenen in het openbaar, namelijk bij het Freshtival in Enschede. Daar was ongelooflijk veel pers voor uitgerukt, waaronder Noa Vahle, de dochter van Linda de Mol. Zij deed live verslag in de Hélène Hendriks-show De Oranjezondag, maar dat voegde helaas weinig toe…

Quote van Joost

Gelukkig ging Noa er al met weinig verwachtingen naartoe. “Ja, jongens, hij is er. Hij staat as we speak gewoon achter mij op te treden, Joost Klein. Een week heeft niemand iets van hem gehoord en hij staat er. Het was even de vraag of hij zou komen, maar toen hij hier opkwam ging de menigte werkelijk waar volledig uit zijn dak.”

“Ik zal natuurlijk als hij van het podium komt proberen om voor jullie even een quote te halen. Misschien kan ik Joost Klein wel een vraag stellen. Dat wil natuurlijk iedereen hier, maar ik gok dat hij hem snel gaat peren en direct van het podium een auto in gaat en weer weggaat. Dat zou ik misschien ook doen als al die pers je op staat te wachten.”

Rennende Noa

Noa vraagt zich dan hardop af waarom ze eigenlijk naar Enschede is gestuurd. “Je kunt je afvragen wat ik hier dan sta te doen. Nou ja, misschien wel voor Jan Lul.”

Hélène daarop: “Dat denk ik ook, Noa. Maar je gaat er alles aan doen om hem te spreken te krijgen, want we willen weten wat er nou precies is gebeurd, dus ik ga ervan uit dat je alles uit de kast trekt.”

Even later zien we beelden van een rennende Noa. Hélène: “Hij heeft nog geen camera uit haar hand geslagen, dus dat is goed.”

‘Joost is weg’

Even later blijkt het Noa niet gelukt om Joost te spreken. “Joost is weg en ik heb Joost ook niet gesproken.”

Ze vervolgt: “Jullie kunnen het ook wel voorstellen dat ik als sportverslaggever, op de dag dat er een ontknoping is in de Premier League en de laatste speelronde en de Eredivisie, het echt heel erg leuk vind om af te reizen naar Enschede, te kijken naar Joost Klein en vervolgens geen vraag te kunnen stellen. Dus een geslaagde dag, moet ik zeggen.”

Drie ploegen

Het was vooral een mediacircus, aldus Noa. “Ik was zeker niet de enige. Die persvrouw hier van het festival wist niet wat haar overkwam. Ongelooflijk veel pers uit binnen- en buitenland. Vanuit Nederland de NOS, RTL Boulevard, Talpa heeft efficiënt drie ploegen gestuurd, dus wij, Hart van Nederland en Shownieuws.”

“Nu maakt het mij in principe niet veel uit dat ik Joost Klein geen vragen heb kunnen stellen, maar er zijn journalisten bij die er werkelijk alles aan doen om hem te interviewen.”

Lege handen

Iedereen bleef uiteindelijk met lege handen achter, vertelt showkenner Bart Ettekoven in Shownieuws. “Er was heel veel pers en die heeft hij allemaal lekker laten staan waar ze stonden, maar niet te woord gestaan. Echt iedereen was er. Hij heeft het echt heel slinks weten te omzeilen. Dat was ook een van zijn voorwaardes.”

“Voordat hij kwam had hij gezegd: ‘Ik kom, maar ik doe geen interviews.’ Het werd ook aan de voorkant aan ons heel duidelijk gezegd: ‘Er zijn geen interviews mogelijk.’ Je hoopt toch altijd dat iemand hem bij de ingang ziet of bij het naar binnen lopen of bij het naar buiten gaan, maar dat was he-le-maal afgeschermd en je kon er niet bij komen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Prima dat Joost Klein de pers niet te woord staat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen