Fajah Lourens weigert kraanwater te drinken: ‘Zitten hormonen in’

Fajah Lourens weigert om in Nederland water uit de kraan te drinken, omdat het volgens de fitfluencer niet gezond is. Ze koopt daarom mineraalwater. “Anders krijg je mogelijk hormonen binnen.”

Fajah Lourens © RTL

Het kraanwater in ons land behoort tot het beste ter wereld. Hoe dat kan? Simpel: ons water wordt continu en streng gecontroleerd. De Nederlandse drinkwaterbedrijven moeten zich namelijk houden aan de Drinkwaterwet, die eisen stelt aan de kwaliteit van het drinkwater. Deze normen zijn zelfs strenger dan de eisen die aan mineraalwater worden gesteld.

Bang voor de kraan

Toch durft Fajah Lourens het niet aan. Een glas water uit de kraan? Nee, ze heeft thuis alleen maar flessen Spa staan. Ze heeft dat van jongs af aan meegekregen. “Mijn moeder was erg met gezondheid bezig. Zo dronken we geen water uit de kraan en hadden we een filtersysteem thuis, dus ik durf nog steeds geen water uit de kraan te drinken.”

Haar moeder had volgens Fajah groot gelijk. “Ik drink het nog steeds niet, want het zit diep en dat komt bij mijn ouders vandaan”, vertelt ze aan Weekend-journalist Boris van Zonneveld. “Omdat er van alles in kraanwater kan zitten, zoals hormonen van de anticonceptiepil, wat ze er volgens mij niet uit kunnen filteren.”

Microdoseren

Fajah is heel erg bezig met haar gezondheid. “Ik ben ook aan het microdoseren. Dat is met een plantmedicijn, psilocybine (het actieve ingrediënt in paddo’s, red.). Er zijn onderzoeken van deskundigen en psychologen die zeggen dat het kan helpen tegen een hechtingsstoornis en depressiviteit.”

Het werkt perfect, besluit ze. “Een soort natuurlijke antidepressiva.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Fajah Lourens weigert kraanwater te drinken. Koekoek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen