Meilandjes-biograaf flink over de zeik: ‘Hij stuurt dreigende appjes’

Jan Dijkgraaf, de biograaf van de Meilandjes, is behoorlijk over de zeik omdat Maxime Meiland zo onder vuur wordt genomen door RoddelPraat. “Halve bedreigingen per app!”

Maxime Meiland © YouTube

Het is geen geheim dat Jan Dijkgraaf zeer fanatiek is als het gaat om Meiland-gerelateerde zaken. Niet alleen omdat hij als biograaf een commercieel belang heeft bij de populariteit van de Meilandjes, maar ook omdat hij goed bevriend met hen is geraakt. Het raakt hem dan ook zeer dat het misbruikverhaal van Maxime Meiland zo wordt gewantrouwd.

Geldinzameling

Maxime heeft, in haar door Jan geschreven biografie, een man beschuldigd van verkrachting, maar deed dat zonder aangifte te hebben gedaan en zonder bewijzen te overleggen. Volgens de bewuste man zíjn er ook geen bewijzen en heeft hij in het dagelijks leven last van de verdachtmakingen van de realityster. Daar gaat hij nu tegen in verweer.

De man heeft een advocaat in de arm genomen en is met de hulp van RoddelPraat een geldinzamelingsactie begonnen om de juridische kosten te kunnen betalen. Het gaat heel goed met die doneeractie: nog geen etmaal later is de helft van de volgens hem benodigde 20 duizend euro binnengehaald. De donateurs laten gemene berichtjes achter voor Maxime.

Jan is woest

Volgens Dennis Schouten, de presentator van RoddelPraat, stuurt Jan nu dreigende berichten. “Haar biograaf Jan Dijkgraaf is boos en stuurt per WhatsApp halve bedreigingen”, zegt hij op X. “Het was dus een succesvolle uitzending.”

De woede van Jan is opvallend, omdat hij goed bevriend is met Dennis’ co-host Jan Roos. De biograaf reageert: “LOL. Ik ben even in overleg met de baas van deze knul-met-issues.”

Appjes aan Jan

Dennis stelt dat Jan boze appjes aan Jan Roos heeft gestuurd. “Hahaha Jan! Ik hoop voor je dat Jan Roos de appjes die je hem hebt gestuurd nooit openbaar maakt ;-)”

Jan: “Bronnen naaien doen alleen prutsers, hoorde ik van Jan Versteegh.”

Hebben de twee Jannen nu ruzie? Nee, zegt de biograaf. “Je moet niet alles geloven wat dat ventje beweert. Ik heb geen mot met Jan Roos”, laat hij weten. Wél vindt hij dat Jan Roos ‘niet in topvorm’ was.

Niveau lager

Wel laat Jan blijken dat hij RoddelPraat van een laag niveau vindt. “LOL. Nu zelfs de roddelbladen niet meer in zijn praatjes trappen over Maxime Meiland, duikt Peter Schouten (advocaat van haar ‘verkrachter’, red.) nog een niveautje lager qua mediacampagne: Roddelpraat.”

Dennis: “Jij hebt commerciële belangen bij de familie Meiland. Wij kunnen onafhankelijk over deze zaak praten.”

Jan: “Hahaha. Jij wist weken geleden al dat Maxime alles verzon omdat jij toevallig werd gestalkt door een vrouw die alles bij elkaar loog. En voor jou zijn dus alle vrouwen gelijk, ‘onafhankelijke’ journalist. Maar hoe voelt dat nu, om je te laten misbruiken door een advocaat die die jongen steeds verder de ellende in duwt?”

Jan reageert

Meilandjes-biograaf Jan Dijkgraaf laat weten geen appcontact te hebben met Dennis. “Ik heb Jan Roos gisteren en vandaag wel enkele appjes gestuurd, maar die heeft Roos niet als bedreigend ervaren. Waarom niet? Omdat ze dat niet zijn.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie is volgens u fanatieker?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen