Yvonne Coldeweijer was bíjna collega van Gerard Joling: ‘Woest’

Het is Yvonne Coldeweijer bíjna gelukt om aan de slag te gaan bij de SBS 6-hit Popstars. Ze zou dan een directe tv-collega van Gerard Joling zijn geworden. “Ik nailde die screentest!”

Gerard Joling en Yvonne Coldeweijer © RTL

Ze is nu beroemd als juicekoningin, maar aan het begin van haar carrière wilde Yvonne Coldeweijer het eigenlijk maken in de tv-wereld. Als alter ego Keet was ze een tijd lang het gezicht van RTL Telekids, maar toen ze hogerop wilde komen kreeg ze te maken met ongepast gedrag in de televisiewereld. Waar nu steeds koppen voor rollen zeg maar.

Screentest

Yvonne vindt het goed dat de bezem door de tv-wereld gaat. “Ik vind het goed dat je gewoon in de gaten wordt gehouden nu. Er gaat niemand meer bullshit proberen. Ik heb bij de tv gewerkt. Bij Telekids, dat is de kinderzender. Dat werd gewoon gerund door RTL Licensing, waar ik elke week een meeting had en ik heb dit van dichtbij allemaal gezien.”

Ze vervolgt in haar podcast De Juice Show: “Ik was dus Keet van RTL Telekids en toen heb ik een casting gedaan als presentatrice bij SBS 6. Voor Popstars. Ik dacht: ja kijk, waarom ben je in een kinderact? Omdat je gewoon door wil stromen naar grote-mensen-tv. Dat kan eventueel als je talent hebt, dus ik werd uitgenodigd voor een screentest.”

‘Nailed it!’

Die screentest voor Popstars ging goed. “I fucking nailed the screentest en toen had je Huub van Ballegooy. Weet je nog wie dat is? Dat was de rechterhand van John de Mol, maar die gozer zat ook in De Gouden Kooi. Hij was daar heel eng in dat program. Hij was zó manipulatief in die Gouden Kooi, dat John de Mol heeft gedacht: nou, die moet aan mijn zijde.”

Huub behandelde Yvonne niet zo fijn. “Huub was dus rechterhand en die belde mij en hij zegt: ‘Wij hebben naar RTL gebeld om te vragen of wij jou kunnen krijgen’, of zoiets, ‘en ze zijn woest en ik heb gehoord dat jij dat niet hebt overlegd.’ Ik zeg: ‘Ja, allicht als je ergens gaat solliciteren, dan ga je dat niet vertellen bij je huidige baas.'”

‘Dat doet niemand!’

Yvonne had RTL natuurlijk niet ingelicht. “Dat doet niemand, toch? Dat mag toch gewoon? Toen zei hij: ‘Dan moet jij heel goed uitkijken. Als je dit doet, dan kan het zomaar zijn dat je nooit meer ergens wordt aangenomen.’ Nou, ik weet niet of je weet hoe ik er toen uitzag… Ik was 46 kilo, hoogblond haar, superblij meisje.”

“Ik zei: ‘Ik weet niet wat jij denkt, hoe je tegen mij praat, maar ik doe precies wat ik wil en ik laat me niet manipuleren en al helemaal niet door jou. Ja?’ Een half jaar later ben ik gestopt met alles wat ik deed. Weet je wat de reactie was? We zijn klaar met jou? Nee dus! Dat is dus wat iedereen denkt dat er gebeurt als jij je uitspreekt. Dat is niet waar.”

‘Ik pik het niet’

Yvonne juicht jonge tv-mensen toe om zich wél uit te spreken. “Lieve mensen, als je dus je grens aangeeft dan hebben mensen respect voor je. Dus wat zei die? ‘Nee, zo bedoelde ik het ook echt helemaal niet.’ Aha! Dus in plaats van dat je bang bent dat iemand zegt: ‘Dan donder je hier maar op.’ Nee! Dat zeggen ze nooit!”

“Ze kijken gewoon hoe ver ze kunnen gaan. Mensen, altijd… Je broer, je vriendin, je moeder, je oma, je buurvrouw. Ze kijken altijd: hoe ver kan ik gaan tot hij of zij mij aanspreekt op mijn gedrag. Zeg gewoon als je het niet pikt. Klaar. Punt. Het is manipulatief en druk zetten op een meisje van 22 jaar.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Popstars ging uiteindelijk Nance, maar die horen we nu niet meer. Jammer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen