Angela de Jong: ‘Ik zou Maxime doorzagen over die verkrachting’

Angela de Jong moet er niet aan denken om deel te nemen aan de nieuwe BN’er-show van de Meilandjes, maar als ze er tóch in zou zitten? “Dan zou ik beginnen over die verkrachting!”

Maxime Meiland en Angela de Jong © SBS, RTL

Het begint een steeds grotere irritatiefactor te worden bij Angela de Jong, de belangrijkste tv-columniste van Nederland: de realityfamilie Meiland. Er zitten nu twee afleveringen van hun nieuwe BN’er-show Chateau Meiland VIPS op en het is volgens de AD-opiniedraak écht een herhaling van zetten. Martien Meiland moet volgens haar worden afgestraft.

Enorme tegenvaller

Angela is echt heel erg kritisch. “Ik vond de eerste twee seizoenen van de Meilandjes echt fantastisch. Misschien drie, misschien vier. Ik wil niet al te lullig doen. Maar als er zoals nu dan een betrekkelijk nieuw format wordt gepresenteerd, dan vind ik het wel een enorme tegenvaller dat het gewoon weer hetzelfde is”, zegt ze in de AD Mediapodcast.

Ziet ze het niet als de nieuwe Villa Felderhof? “Nou nee, daar zou je echt Villa Felderhof mee tekort doen. Dit gaat echt om het feit: er mogen nu twee gasten mogen komen logeren en die mogen dan de familie Meiland interviewen. Je zou verwachten dat het andersom is in dit programma, maar het is ongeveer een interview met de familie Meiland.”

Wéér hetzelfde

En als we íets niet nodig hebben is het een interview met de Meilandjes, sneert Angela. “Zodat we die nog eens van een kant leren kennen die we al heel lang kennen. Maar goed, maakt niet uit.”

“Gisteravond ging het wéér over dat huwelijk van Martine en Erica, want Patty zei: ‘Hoe gaat dat nou? Wat zijn jullie nou voor elkaar?’ ‘Nou, we zijn getrouwd.’ Dat wisten we al sinds aflevering 1. ‘En we hebben wel liefde, maar geen seks.’ Ja, dat wisten we sinds aflevering 2. Ja, ik kan er echt niet naar kijken. Echt serieus.”

Fors gekelders

De VIPS-show is deze week 100 duizend kijkers verloren. “Het zou volkomen logisch zijn als het fors gekelderd was, want het verdient echt niet zoveel kijkers. En dan gaat Martien weer gillen en dan gaan ze weer naar een brocanterie en dan loopt ie weer per ongeluk met het karretje van een andere vrouw. ‘O, meid!’ Nee, dat hebben we nog nooit gezien!”

Het is een beperkt kijkersverlies, want over het algemeen blijven de Meilandjes gewoon goed scoren. “Ja. Nog steeds een nette score. Het wordt gigantisch uitgemolken, maar je kan dat SBS en de Meilandjes ook eigenlijk helemaal niet kwalijk nemen.”

Verkrachting

Is Angela al gevraagd? “Nee, natuurlijk niet.”

Zou ze het doen? “Nee, ook niet.”

Wat zou ze vragen aan de Meilandjes? “Nou, dan zou ik natuurlijk Maxime doorzagen over die hele zaak die nu loopt vanwege haar vermeende verkrachting, zeg ik er dan maar even heel politiek correct bij.”

Nou, dat wordt géén uitnodiging. “Dat denk ik ook niet, dus bij deze heb ik mijn uitnodiging meteen ongedaan gemaakt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u net als Angela de Jong dat de Meilandjes een forse kijkersafname verdienen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen