Nick Schilder opeens deskundige in Boulevard: ‘Drie stappen terug’

Een opvallend debuut: Nick Schilder is opeens verschenen als muziekdeskundige aan de desk van RTL Boulevard. Handige media-exposure of niet? “Nee, dit is drie stappen terug.”

Nick Schilder en Bridget Maasland © RTL

Luuk Ikink en zijn vrienden hebben besloten om een nieuwe muziekdeskundige toe te voegen aan het team van RTL Boulevard, namelijk niemand minder dan Nick Schilder. De door Simon Keizer afgestoten zanger maakt tegenwoordig solo liedjes en met die expertise mocht hij gisterenavond iets vertellen over het voortdurende succes van ABBA.

Nick speelt hooks

Nick legt de kijkers uit dat ABBA bepaalde ’trademarks’ in hun liedjes hebben zitten, zodat je een liedje van hen direct herkent. “Je hebt je gitaar meegenomen. Neem ons eens mee in dat Waterloo. Daar zitten allerlei hooks in, hè?”, zegt Luuk vervolgens.

En daar laat Nick zijn onderscheidende vermogen zien als muziekdeskundige: hij kan live voorbeelden geven met zijn gitaar. “Ja, hooks zijn muzikale accenten die je hersenen binnendringen en niet meer weggaan. Daar waren ze echt briljant in”, aldus de zanger, die vervolgens een paar van die hooks laat horen.

Drie stappen terug

Jef Willemsen, mediaredacteur van De Telegraaf, is niet enthousiast. “Nog geen jaar na het stoppen van Nick & Simon is Nick de nieuwe muziekdeskundige van RTL Boulevard 🥲”, schrijft hij verbaasd op X.

“Goed voor z’n zichtbaarheid, handig voor gratis promotie… Maar zou het na al die grote tv-shows en eigen muzikale realityseries toch niet een beetje voelen als drie stappen terug?”

Relevant blijven

Tv-kijker Lianne denkt dat het niet negatief uitpakt voor Nick. “Relevant blijven is minder erg dan drie stappen terug. Het had ook Shownieuws kunnen zijn… of Tijd voor MAX.”

Ene Els heeft er ook niet zo’n moeite mee. “Ach, het betaalt de boodschappen tussen optredens door. Hij kán in elk geval iets.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Nick Schilder deskundige in RTL Boulevard. Slim of onhandig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen