Özcan Akyol wil brulfilmpje Matthijs niet delen: ‘Bestaat wel echt’

Özcan Akyol maakt geen einde aan de twijfels over het bestaan van het brulfilmpje van Matthijs van Nieuwkerk. “Je kunt me provoceren, maar ik ga het filmpje echt niet laten zien.”

Matthijs van Nieuwkerk en Özcan Akyol © RTL, SBS

Het is héél merkwaardig: Özcan Akyol stelt dat er in Hilversum massaal een filmpje rondgaat waarop Matthijs van Nieukwerk zich gruwelijk misdraagt, maar buiten de Sterren op het Doek-presentator om heeft geen enkele tv-prominent dat filmpje gezien. Bestaat dat brulfilmpje wel? Of liegt Eus een beetje? Er wordt massaal aan getwijfeld.

‘Waar is filmpje?’

Wilfred Genee vraagt het Özcan op de man af in de nieuwste aflevering van Vandaag Inside. “Iedereen is bezig met hét filmpje waar jij het steeds over hebt.”

Daarop antwoordt Özcan: “Niet iedereen, alleen de mediawereld, maar vertel.”

Wilfred: “Waar is het filmpje?”

Özcan: “Waar is het filmpje? Op de telefoons van de mensen om wie het gaat.”

Provoceren

Ook Wilfred weet niet zeker of Özcan wel integer is. “En waarom krijgt niemand dat dan te zien? Iedereen zegt: er bestaat misschien wel geen filmpje. Er wordt nu duidelijk getwijfeld.”

Özcan laat zich niet uit de tent lokken: “Nee, als je zo gaat provoceren dan hoop je dat diegene die het zegt het gaat geven natuurlijk, maar dat doe ik niet, want het zijn de filmpjes van de mensen en die gaan erover. Ik ga er niet over.”

Wilfred: “Maar hij bestaat wel, het filmpje?”

Özcan stellig: “Het filmpje bestaat zeker.”

Filmpje in bezit?

René van der Gijp vervolgens: “Maar die mensen hebben het filmpje aan jou laten zien, maar het niet aan jou gestuurd?”

Özcan: “Nee, op het scherm heb ik het gezien, om mij te overtuigen.”

Johan Derksen: “Eus, ik begrijp dat het opnames zijn die voor een documentaire gemaakt zijn, maar niet in de documentaire gekomen zijn.”

Özcan: “Dat klopt, ja. Dat klopt.”

‘Slaat hij ze?’

Wilfred: “Maar wat zien we daarop dat jij er zo van geschrokken bent? Trekt hij mensen over een tafel heen? Slaat hij mensen?”

Özcan: “Nee, helemaal niet. Het was kennelijk iets dat al langer bekend was in die omgeving, maar ik ben er nooit overdag geweest. Die repetities waren zo fel en hij kon mensen uitschelden en zeggen: ‘Hé, waarom is dat beeld er niet? Er moet beeld zijn! Schiet eens op godverdomme!’ Dat soort dingen.”

“Ik vertelde het van: o, ik ben er wel van geschrokken, en de redacteuren zeiden van: ‘Ja, dit gebeurde elke dag, dit is helemaal niet bijzonder. Dat jij het nooit hebt geweten is naïef van jou.’”

Nog nooit boos

Özcan begrijpt niet dat hij zo onder vuur ligt. “Ik verbaas me er een beetje over, want je mag niet aan voortschrijdend inzicht doen. Ik ken hem al best wel lang, maar ik heb hem nog nooit boos gezien, dus als je een filmpje ziet waarop iemand boos is, dan denk je: wie is dit? Ik ken die persoon helemaal niet!”

Tegen hem was Matthijs ‘altijd vrolijk, altijd optimistisch’. “Maar dan zie je dat iemand overdag kennelijk heel boos is op iedereen. Dat is de reden waarom ik dacht: ik trek me terug. Als jij tien jaar lang met iemand min of meer bevriend bent en je hebt hem nog nooit boos gezien en je ziet het dan opeens, dan denk je: hoe kan dit?”

Heeft Eus spijt?

Heeft Özcan spijt van zijn onthulling over het filmpje? “Ik was misschien iets te eerlijk over het proces waarom het bij mij veranderd is en ik niet meer honderd procent hem kan verdedigen, omdat ik er zelf ook aan twijfel. Kennelijk is dat voor de media erg belangrijk.”

Johan: “Voor de media… Victor Vlas, hè, ofzo. Vlam. Die maakt zich er nogal druk om. Ik weet niet wie Victor Vlam is.”

Özcan: “Ik lees ook van: ‘Als zij het filmpje niet hebben, dan zal het filmpje wel niet bestaan’, maar het ging vijftien jaar mis en zij ook hadden nergens weet van.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Özcan Akyol blijft beweren dat het filmpje bestaat, maar wil dat niet bewijzen. Stinkt het zaakje?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen